SmartphonesStiri

Americanii ofera un nou serviciu de protectie impotriva furtului de smartphone-uri

telefon mobil furat

In ziua de azi, cand telefonul mobil este mai mult decat un simplu telefon, furtul acestuia poate provoca dureri foarte mari de cap proprietarului. Cred ca foarte putini dintre noi pot spune clar si raspicat, ca au scapat pana acum de furtul telefonului mobil.

In primul rand pentru ca iti este furat un dispozitiv pe care poate ai platit foarte multi bani (stim foarte bine ce preturi avem in Romania), in al doilea rand un smartphone poate contine toate datele personale, date despre cartile dumneavoastra de credit si chiar poze sau inregistrari video pe care nu vi le-ati dori pe mana unui strain.

Americanii au si ei aceasta problema a furtului de telefoane, motiv pentru care, cei patru mari operatori de telefonie mobila de la ei, si-au unit fortele pentru a crea o baza de date comuna, care sa contina IMEI-urile dispozitivelor clientilor lor (de mentionat ca inregistrarea in acest program anti-furt este optionala).

Acest sistem, spun americanii, va reduce considerabil numarul de furturi de smartphone in Statele Unite, deoarece odata declarat furat, acel dispozitiv va fi blocat automat in toate retelele de telefonie mobila partenere in aceasta cauza, transformand treminalul intr-un dispozitiv wireless fara acces GSM. Ba mai mult, operatorii se gandesc sa introduca si un soft in aceste terminale, prin care clientul care a facut plangearea, sa poata sa blocheze telefonul complet, adica sa nu mai poata fi pornit nici macar de la butonul de pornire (power on/off). Totusi paguba ramane, dar macar clientul are satisfactia ca telefonul furat este inutilizabil pentru hoti.

Credeti ca un astfel de serviciu ar fi benefic la noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!