StiriTelecom

ANCOM amendeaza operatorii telecom. Vodafone primeste cea mai mare amenda!

antena radio 4G LTE

In urma castigarii licentelor de utilizare a spectrului de frecvente radio pe teritoriul Romaniei in 2012, operatorii telecom aveau obligatia ca pana la 5  aprilie 2016 sa acopere un anumit numar din cele 676 de localitati care nu dispuneau de retele de comunicatii mobile de banda larga, proportional cu resursele de spectru castigate de acestia. Astfel, Vodafone si Orange au avut fiecare obligatia de a acoperi cate 225 de localitati rurale, Cosmote 169, iar RCS&RDS 57 de localitati rurale.

Din data de 6 aprilie 2016, autoritatea a desfasurat o campanie de verificare a modului in care operatorii si-au indeplinit obligatia de acoperire cu retele de comunicatii mobile in tehnologie UMTS, tehnologii din familia IMT imbunatatite (HSPA, HSPA+) sau LTE ori echivalente a localitatilor rurale precizate in licentele primite.

Astfe, in urma acestor controale, ANCOM a amendat operatorii cu suma totala de 900.000 lei, Vodafone Romania primind amenda cea mai mare.

Autoritatea Națională pentru Administrate și Reglementare în Comunicații a aplicat amenzi în valoare totală de 900.000 de lei operatorilor Orange, Vodafone și Telekom pentru neîndeplinirea  obligațiilor de acoperire prevăzute în licențele de utilizare a spectrului de frecvențe radio câștigate în urma procedurii de selecție organizate în anul 2012“, a declarat Cristin Popa, Director executiv al ANCOM.  

In urma controalelor ANCOM, s-a constatat neindeplinirea de catre Vodafone a obligatiilor de acoperire a 72 de localitati din cele care ii reveneau conform licentei obtinute. Compania Vodafone a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 720.000 de lei.

In cazul Orange, s-a constatat neindeplinirea obligatiilor in 12 localitati si a fost sanctionat cu amenda in valoare de 120.000 de lei.

Telekom Romania Mobile Communications nu si-a indeplinit obligatia de acoperire a 6 localitati si a fost sanctionat cu amenda contraventionala in cuantum de 60.000 de lei.

Cei trei furnizori de comunicatii electronice sanctionati vor trebui sa achite contravaloarea amenzilor contraventionale catre bugetul statului si sa isi indeplineasca obligatiile de acoperire prevazute in licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio.

Aceasta amenda exprima adevarata realitate a acoperiri retelelor operatorilor telecom pe teritoriul Romaniei.

Un comentariu

  1. Vodafone ar trebui să își rezolve problemele pentru nu a mai primi amenzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!