StiriTelecom

ANCOM amendeaza Romtelecom cu 300.000 lei

partener Google

ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) amendeaza Romtelecom cu 300.000 lei pentru ca nu a respectat in totalitate obligatiile de acoperire a teritoriului national pe care si le-a asumat prin Licenta de utilizare a frecventelor radio pentru furnizarea de retele si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

In cadrul procedurii de acordare a licentei de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/ 420-425 MHz organizate de Autoritate in anul 2008, societatea Romtelecom S.A. (Romtelecom) si-a asumat obligatia de a acoperi teritoriul national cu semnal radio intr-un procent de 90,05%, precum si de a acoperi un anumit numar de orase si drumuri corespunzatoare fiecarei faze de dezvoltare a retelei.

Pentru a verifica indeplinirea acestor obligatii, ANCOM a efectuat o campanie de masuratori pe teren care a inclus 4.474 din cele 4.975 de drumuri pe care operatorul s-a obligat sa le acopere in baza licentei detinute, respectiv 268 din cele 269 de orase asumate prin licenta. In urma centralizarii rezultatelor, inspectorii ANCOM au constatat ca un numar de 1.785 de drumuri nu sunt acoperite in proportia asumata prin licenta, iar in 20 dintre localitatile masurate acoperirea cu semnal radio este mai mica decat cea asumata de operator.

Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2011, nerespectarea de catre operator a obligatiilor de acoperire, potrivit licentei de utilizare a frecvenţtlor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicati mobile, constituie contraventie si a fost sanctionata de ANCOM cu amenda in valoare de 300.000 lei.

Romtelecom a castigat licenta de utilizare a benzilor de frecvente 410-415/420-425 MHz in luna septembrie 2008, în urma unei licitatii publice deschise de tip comparativ organizate de Autoritate. Pe aceste frecvente pot fi oferite servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza medie de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!