AndroidEvenimenteSOFTWAREStiri

Android 6.0 Marshmallow este oficial denumirea urmatoarei versiuni Android

Android 6.0 Marshmallow
foto credit: Alex Ruiz, Google

Google Inc s-a hotarat in sfarsit sa oficializeze desertul care incepe cu litera M si, care, va reprezenta numele de cod al urmatoarei versiuni de Android.

Astfel, incepand de astazi, Android M, versiunea anuntata la Google I/O in luna mai, va purta oficial numele de cod Android 6.0 Marshmallow, desert care se traduce in limba romana prin bezea sau bezele moi.

Ca si in anii precedenti, acest anunt soseste odata cu dezvelirea unei noi statui/mascote amplasate de angajatii Google, in fata cladirii Nr 44 din Mountain View, California.

Pentru cei mai putin familiarizati cu modul cum isi alege Google denumirile fiecarei versiuni de Android, trebuie sa stiti ca totul are o logica. Google folosese literele din alfabet in combinatie cu denumiri de desert, Totul a inceput cu litera C = Cupcake (da, C, Google a sarit peste A si B). Apoi avem D = Donut, E = Eclair, F = Froyo, G = Gingerbread, H = Honeycomb, I = Ice Cream Sandwhich, J = JellyBean, K = Kitkat, L = Lollipop, iar acum am ajuns la M = MarshMallow.

Android 6.0 Marshmallow aduce o serie de noutati precum suport pentru noul standard USB Type-C, un mai mare control asupra softului/aplicatiilor care sunt instalate pe gadgeturile cu aceasta versiune de Android, Android Pay (noul portofel virtual), precum si o serie de alte imbunatatiri aduse platformei.

Primele dispozitive care vor rula o versiune completa si oficiala Android 6.0 Marshmallow vor fi mult-zvonitele telefoane Google Nexus, care anul acesta vor fi produse de LG Electronics si Huawei, sau cel putin catre acestia indica bursa zvonurilor in acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!