SecuritatesecuritateStiri

Android este vulnerabil! Vezi care sunt producatorii corigenti la acest capitol

Android este vulnerabilS-a creat o mare bula de frustrare in randul oamenilor care utilizeaza gadgeturi ce ruleaza sistemul de operare Android, in mare parte, pentru faptul ca actualizarile de software intarzie luni de zile la rand, uneori sare de un an, iar aceasta problema se perpetueaza de ani de zile, fara ca celor implicati sa le pese prea mult.

Un studiu realizat in cadrul Universitatii Cambridge si finantat partial de catre Google, arata ca Android este vulnerabil (nimic nou pana aici, nu-i asa?) mai exact 87% dintre dispozitive sunt predispuse la amenintari precum „Stagefright Exploit„.

Aceasta situatie se datoreaza, conform lui Alastair R. Beresford, membru al echipei de cercetare, lipsei de atentie acordata de catre producatori, actualizarilor de securitate.

Studiul a fost bazat pe un esantion de 20.000 de mii de utilizatori, care au acceptat sa instaleze si sa ruleze monitorul Device Analyzer, iar concluziile nu sunt deloc surprinzatoare: cele mai sigure device-uri cu Android sunt cele din gama Nexus, cu un punctaj de 5.2 din 10, urmand cele produse de catre LG, cu 4.0 puncte, Motorola cu 3.1 si in final ceilalti producatori, printre care Samsung, Sony, HTC sau Asus, care au obtinut scoruri intre 2.0 si 3.0 puncte.

Android este vulnerabil

 

Cercetarea pe aceasta tema va continua intrucat majoritatea producatorilor de dispozitive cu sistem de operare Android au promis ca vor implementa actualizari de securitate lunare. Promisiune care in mod convenabil soseste odata cu lansarea serviciilor de plati mobile: Android Pay, Samsung Pay, etc. Coincidenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!