AndroidSOFTWAREStiriTech

Google ne tachineaza cu urmatoarea versiune – Android N (nume de cod?)

Android N
Android N (Nougat – ar putea fi denumirea desertului care sa reprezinte urmatoarea versiune a sistemului de operare mobil).

Este stiut faptul ca Google Inc alege in fiecare an o denumire de desert in functie de urmatoarea litera din alfabet (compania Google a fost recent reorganizata in Alphabet Inc), care sa reprezinte numele de cod a urmatoarei versiune de Android. Iar daca anul trecut a fost Android M (arshmallow),  anul acesta va fi Android N, insa, nu se stie deocamdata numele de cod pe care compania il va utiliza in noua versiune (probabil ca nici nu s-a stablit intern acest lucru), fie ca va purta numarul Android 6.1 sau Android 7.0.

Pentru acest lucru, Hiroshi Lockheimer, Senior Vice-President of Android, Chromecast si Chrome OS, a apelat la Twitter, unde a postat un tweet destul de criptic care face referire la un ingredient utilizat frecvent in bucataria Japoneza (la Sushi) si a carui denumire incepe cu litera N (Nori). Bineinteles, ca nu este vorba de un desert sau de denumirea finala a urmatoarei versiuni de Android, insa, este un mod prin care Google incearca sa ne indice ca build-ul Android N urmeaza sa fie anuntat in cursul acestui an. Cel mai probabil in luna mai (18 – 20 mai), la Google I/O 2016, conferinta anuala dedicata dezvoltatorilor de software din intreaga lume.

Tweet-ul, probabil ca face parte din campania pe care Google o va lansa, pentru ca publicul sa decida care va fi denumirea desertului care va reprezenta noua versiune de Android. Printre denumirile sugerate in presa sunt: Nougat, Nestle Crunch, Napoleon, Nutella, Nut Roll, Nerds, Nanaimo Bars sau Nonnevot.

Ca o mica curiozitate. Aseara, in timpul transmisie decernarii premiilor Oscar, a rulat pe ecrane reclama „Rock, paper, scissors”, o campanie anti batausi in SUA, promovata prin sloganul „Be together, not the same” utilizat in promovarea sistemului de operare Android.

https://youtu.be/UYxpX3N20qU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!