StiriTelecom

Aplicatia online Veritel.ro demonstrata la Future Communities // Open Innovation Fair 2013

aplicatia online Veritel.ro

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) prin programul operational sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”
- co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prezinta vizitatorilor de la Future Communities // Open Innovation Fair 2013 aplicatia online de comparare a ofertelor telecom Veritel.ro. Proiectul a fost anuntat de ANCOM la inceputul acestui an, in luna februarie.

Veritel.ro este un instrument independent si necomercial, dezvoltat de ANCOM si finantat din fonduri europene nerambursabile. Pe www.veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai potrivite oferte de comunicatii pentru nevoile lor de consum: aleg categoria de servicii, introduc estimarile proprii de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare care corespund criteriilor selectate, afisate in ordinea crescatoare a pretului.

„Informarea corecta si completa contribuie la cresterea puterii consumatorilor si a capacitatii acestora de a-si apara mai bine interesele, si in acelasi timp stimuleaza concurenta. Utilizatorii informati, pregatiti sa-si exercite dreptul de a alege, pun o presiune necesara asupra furnizorilor, stimulandu-i sa ofere servicii la tarife tot mai competitive. Astfel, consumatorii care fac alegeri informate pe de o parte beneficiaza de pe urma concurentei si, pe de alta parte, o sustin”, a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, in cadrul evenimentului Future Communities//Open Innovation Fair 2013.

Necesitatea ca autoritatile de reglementare sa puna la dispozitia utilizatorilor finali de servicii de comunicatii ghiduri interactive sau aplicatii similare care sa le asigure acestora posibilitatea de a identifica pachetul tarifar adecvat necesitatilor proprii de consum este stipulata in legislatia europeana. In Romania Veritel.ro a fost dezvoltat in baza Deciziei ANCOM nr. 77/2009 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

Proiectul „Aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali” a fost implementat de ANCOM in cadrul Operaţiunii 1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare” a Domeniului Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, din Axa Prioritara 3 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public” aferente Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Future Communities//Open Innovation Fair 2013, targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, este initiat de programul Biblionet si Ministerul pentru Societatea Informationala, sub Inaltul Patronaj al Guvernului Romaniei si are loc in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie la Biblioteca Nationala a Romaniei. Accesul publicului larg la Future Communities Open Innovation Fair este gratuit, expozitia fiind deschisa publicului de miercuri, ora 12:00, iar in zilele de joi si vineri intre orele 09.00 – 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!