AccesoriiStiriWearable

Apple admite ca tatuajele pot afecta functionalitatea senzorului ce detecteaza pulsul

QuickMobile incepe livrarile primelor ceasuri Apple Watch

Dupa discutiile aprinse pe Reddit de saptamana trecuta, in care se dezbatea problema nefunctionarii ceasului Apple Watch la parametrii normali din cauza tatuajelor de pe bricate, compania Apple a dat publicitatii un comunicat, prin care explica functionalitatea senzorului de detectare a pulsului (batailor inimii) si in care recunoaste ca tatuajele sau anumite activitati desfasurate in anumite conditii de mediu, pot afecta functionalitatea senzorului la parametrii normali.

Cum functioneaza un astfel de senzor? Foarte simplu. Sangele este rosu, deoarece reflecta lumina rosie, in timp ce absoarbe lumina verde. Astfel, Apple Watch utilizeaza LED-uri verzi si foto-diode sensibile la lumina pentru a detecta cantitatea de sange care circula prin venele de la incheietura mainii. Cand inima pulseaza, sange circula prin vene, iar absorbtia de lumina verde este mai ridicata. In schimb, intre bataile inimii, absorbtia acestei lumini este mai scazuta. Prin emiterea intermitenta a luminii de sute de ori pe secunda, de catre LED-uri, ceasul Apple Watch poate calcula de cate ori pulseaza inima intr-un minut.

watch-senzor

Solutia gasita de companie pentru a combate aceasta problema, este mai putin satisfacatoare din punct de vedere al clientului, deoarece Apple sugereaza ca, posesorii de Apple Watch, sa conecteze ceasul prin WiFi la un senzor de monitorizare extern, cum sunt acele bretele/curele/benzi pentru piept utilizate de sportivi, la care te conectezi prin Bluetooth. Aceasta solutie ar insemna ca, pe langa achizitia unui smartwtach, clientul sa mai cumpere si un astfel de sistem de monitorizare cu senzor pentru puls, daca are ambele brate tatuate in zona incheieturiilor, daca nu, atunci poate purta ceasul pe cealalta mana.

Pentru mai multe detalii tehnice, accesati comunicatul de presa oficial al companiei Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!