AppleEvenimenteStiri

Apple lanseaza noile Macbook cu Touch Bar

În această seară ne-au fost prezentate ultimele produse din portofoliul Apple și anume aplicația TV pentru Apple TV, câteva aplicații disponibile prin platforma tvOS, informații despre tweet-uri atunci când urmărești un meci de fotbal sau un sport pe Apple TV, portarea aplicației TV pe toate dispozitivele, Macbook 13 și 15 inch, Touch Bar, monitor 5K de la LG, Final Cut și un mic recap.

Iar acum, haideți, să le luăm pe rând și să le prezentăm.

Apple TV

Aplicația TV va putea fi instalată din tvOS App Store, iar cu ajutorul ei putem avea tot conținutul într-un singur loc. Dacă suntem fani seriale, emisiuni sau sporturi live, toate vor fi transpuse într-o singură aplicația oferind o experiență unică pentru utilizatori, fiind denumită Unified TV Experience.

Tot la categoria TV, avem integrată opțiunea twitter care ne aduce timeline-ul picture-in-picture cu emsiunea sport pe care o urmărim. Momentan este disponibilă interacțiunea doar cu această categorie, urmând integrarea ei în altele. Aplicația va fi disponibilă pentru Apple TV, iPhone, iPad și Macbook. Atunci când ești acasă și începe un serial, iar la jumătatea lui trebuie să pleci poți să îți deschizi aplicația pe iPhone și poți viziona în continuare.

Macbook 

Apple lanseaza noile Macbook cu Touch Bar

A fost prezentat în două variante Pro de 13 și 15 inch . Acestea sunt invelite în aluminiu fiind mult mai subțiri decât versiunile anterioare dar și mai ușoare. Varianta de 13″ va fi de 14.9 mm iar cea de 15″ de 15.5mm. Ce aduce nou acest Macbook Pro?

Un trackpad dublu ca și dimensiune cu Force Touch, oferind posibilitatea de a efectua mai multe comenzi prin gesturi. Tastatura este iluminată de led-uri, iar tastele folosesc sistemul fluture creat de Apple, acesta ajungând acum la versiunea a doua, una mult mai bună.

screenshot-766

Tot evenimentul s-a concentrat asupra barei de comenzi tactile Retina denumită simplu Touch Bar care, pe langa faptul ca inlocuieste tot randul de sus de taste, ofera alte multe lucruri. Aproape toate funcțiile de pe Macbook sunt disponibile în această bară, ea putând fi customizată după bunul plac. Fiecare aplicație poate să ofere diverse opțiuni, făcând mult mai ușoară interacțiunea dintre tine și aplicație.

Fiind multi-tactila se poate utiliza cu ambele mâini, având acces exact la ceea ce contează.

Așteptat încă de anul trecut sistemul Touch ID devine disponibil pe ambele versiuni de Macbook 13″ și 15″. Cu ajutorul lui ne vom putea loga mult mai repede, putem folosi sistemul Apple Pay sau putem cumpăra aplicații. Odată cu acest senzor Apple introduce și cip-ul T1 cu funcție Secure Enclave, pentru a proteja datele salvate utilizand amprenta.

screenshot-786

Acest „nou element” în componența unui Macbook te face să îți dorești ca în locul unui trackpad să ai un sistem multitouch retina la dispoziție, nu-i așa?

În Safari putem folosi Touch Bar pentru a schimba tab-urile rapid, pentru a putea controla reading-list, și altele, iar în aplicația Photos putem edita, copia, adăuga filtre foarte rapid.

Ecranele sunt cu aproximativ 67% mai luminoase, mai clare decât au fost până acum, motiv pentru care culorile ar trebui să fie mult mai vii.

Procesoarele vor fi i5 și i7 de generatia a VI-a. Plăcile grafice sunt din gama Radeon Pro și Iris Graphics, iar ambele variante fiind echipamente cu Superfast SSD cu viteze de 3.1GB/s de până la 2TB. Vom avea disponibile 3 porturi Thunderbolt, care vor putea suporta două monitoare cu rezoluție de 5K, în prezentare fiind legate două modele LG special construite pentru Apple, plus un sistem RAID de cinci HDD. În total sunt 4 porturi ce pot fi folosite utilizând conectorii type-C. Aici o să aveți nevoie de adaptoare care se vând separat.

Prin Touch Bar este mult mai ușor să editezi o poză folosind Photoshop, să mixezi o piesă dacă ești DJ sau să editezi un videoclip în Final Cut Pro.

Cu toate acestea, bateria unui Macbook duce până la 10 ore de funcționare. O durată rezonabilă pentru puterea de procesare oferită de Macbook Pro.

Aproape de final, Schiller ne-a prezentat cele 3 opțiuni de Macbook Pro disponibile pentru achiziție și anume:

  • Macbook Pro 13″ cu tastatură normală, având tastele Esc și F1, F2, … etc – 1.499$
  • Macbook Pro 13″ cu Touch Bar – 1.799$
  • Macbook Pro 15″ cu Touch Bar – 2.399$

Și aici se încheie conferința. Începând de astăzi, primul Macbook poate fi comandat, iar celelalte două variante cu Touch Bar, abia de la mijlocul lunii noiembrie.

Cum ți s-a părut această prezentare și ce părere ai despre ceea ce Apple a lansat în această seară?

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY

Un comentariu

  1. e de ajutor Touch Bar dar prețul lasă de dorit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!