HardwareSOFTWAREStiriTech

Apple lucreaza la urmatorul iPhone, noua versiune iOS 7 si se gandeste serios sa renunte la contractul cu Samsung

picture-011

Anul 2013 abia a inceput, insa tehnologia nu asteapta ca lumea sa se intoarca din vacanta de anul nou. Primele stiri despre urmatorul iPhone (care se pare ca nu va purta denumirea iPhone 5S, ci mai degraba iPhone 6) si iOS 7, cat si detalii despre decizia companiei de a renunta la contractul cu Samsung Electronics, companie care a produs pana in prezent procesoarele pentru telefoanele iPhone, tabletele iPad si iPod Touch.

Apple se afla intr-o competitie directa cu producatorul sud coreean pentru suprematia pe piata dispozitivelor mobile, unde Nokia, HTC si alte companii au pierdut foarte mult teren. In acest moment, ambele companii au numeroase procese pe rol, in care se acuza reciproc de furt intelectual. Este si unul din motivele principale pentru care Apple, ar dori sa renunte la contractul din care Samsung castiga sume colosale. Tot acest scandal, ar putea afecta in mod direct clientii ambelor companii, dar in special pe cei Apple, deoarece Samsung este unul din putinii (poate singurul) producator de chipset-uri mobile, ce poate livra un numar atat de mare de procesoare pentru a echipa terminale precum: iPhone, iPad sau iPod touch.

Conform unor loguri postate pe internet si citate de Reuters, Apple a pornit dezvoltarea noi versiuni iOS 7, inca dinainte de anul nou, dar si testarea unui nou prototip de iPhone. Aceste loguri fac referire la un model de smartphone ce poarta numele de cod iPhone 6.1. Din ceea ce stim pana in prezent, pentru iPhone 5 s-a utilizat numele de cod iPhone 5.1 sau iPhone 5.2 (cu sau fara suport 4G LTE).

Apple ar putea lansa noul iPhone 6, undeva la jumatatea lui 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!