SecuritateStiri

Aproximativ 250.000 de conturi de Twitter au fost compromise

twitter-hacked

Statele Unite este asediata de atacuri cibernetice in ultimele 7 zile, publicatii precum New York Times sau The WallStreet Journal au anuntat brese in sistem. Ca precauti la aceste atacuri Apple si Mozilla au oprti functiile Java in browserele Safari, respectiv Firefox.

Una din cele mai mari si mai in voga retele de socializare – Twitter a anuntat astazi ca au fost tinta unor atacuri similare si ca aproximativ 250.000 de conturi de Twitter au fost compromise.

„…our investigation has thus far indicated that the attackers may have had access to limited user information – usernames, email addresses, session tokens and encrypted/saltedversions of passwords – for approximately 250,000 users.”

Twitter anunta ca sunt la curent cu conturile compromise, urmand ca fiecare in parte sa primeasca un email, prin care sunt instiintati ca parola lor a fost resetata pentru a fi schimbata. Compania incurajeaza toti utilizatorii care au cont pe aceasta retea, sa isi schimbe parola indiferent daca ati fost notificat pe email sau nu. Datorita faptului ca nu doar parolele acestor conturi ar fi fost compromise, va sugeram sa va schimbati parolele si la orice alt cont care are sau a avut legatura cu contul dumneavoastra de Twitter (i.e. Facebook daca aveti/avut facut link intre cele doua retele).

Sfatul nostru este urmatorul: cel putin odata la 30 de zile sa incercati sa va schimbati parolele, pentru siguranta datelor si a linistei dumneavoastra.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!