Archer C5400X, primul router cu procesor quad-core pe 64bit din lume

12

Archer C5400X

În weekendul abia încheiat, la East European Comic Con 2017, TP-Link, a prezentat primul router din lume cu procesor quad-core pe 64bit, Archer C5400X, model ce va fi disponibil sub gama Archer în România, începînd cu trimestrul al treilea.

Dotat cu procesoare care însumează 7 nuclee, generând o putere de procesare de peste 9.6GHz și o rată de transfer de până la 5,4Gbps, router tri-band Archer C5400X e capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,4Gbps, fiind astfel primul dispozitiv de acest fel dotat cu un procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biți. Pe lângă procesorul Broadcom cu patru nuclee, routerul mai este echipat cu alte 3 procesoare specializate dedicate benzilor wireless. Routerul asigură astfel o viteză de 1000Mbps în banda de 2,4GHz și 2167Mbps în cele două benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicații. Totodată permite conectarea pe wireless a unui număr de până la 90 de dispozitive, în funcție de tipul de trafic.

WhatsApp Image 2017 05 05 at 14.05.26

Tehnologia Smart Connect permite conectarea dispozitivelor la una din cele trei benzi de frecvență, în funcție de necesități, pentru conexiuni stabile și rapide. Tehnologia 4×4 MU-MIMO realizează comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decât routerele obișnuite cu tehnologie AC, în timp ce NitroQAM mărește cu 25% vitezele maxime Wi-Fi în toate benzile. RangeBoost este o tehnologie nouă care crește sensibilitatea semnalului, ajutând dispozitivele aflate la periferia rețelei sau mai puțin performante să se conecteze.

WhatsApp Image 2017 05 05 at 14.05.28

Routerul Archer AC5400X este și primul model din portofoliul TP-Link cu stocare internă de 16GB, VPN cu accelerator hardware, funcție Link Aggregation și 8 porturi LAN.

 

Principalele noutăți pe care le aduce Archer C5400X sunt:

  • Private Storage. Cu aplicația TP-Link FileBank utilizatorii poți accesa în siguranță datele stocate în memoria internă de 16GB a routerului sau pe dispozitivele de stocare conectate la porturile USB 3.0.
  • VPN cu Accelerator Hardware. C5400x este dotat cu un procesor dedicat securității (SPU – Security Processing Unit), pentru criptarea și decriptarea pachetelor VPN la viteze foarte mari, fără a afecta alte procese susținute de router.
  • Link Aggregation. Permite agregare a două conexiuni gigabit pentru transferuri de date ultra rapid
  • Quick Setup by Bluetooth. Opțiunea de configurarea prin Bluetooth, direct de pe smartphone cu ajutorul aplicației Tether.
  • TP-Link HomeCare. Pachet software ce cuprinde protecție antivirus de la Trend Micro, Control parental și QoS
  • Compatibilitate IFTTT. C5400X oferă compatibilitate cu tehnologia IFTTT pentru conexiuni cu dispozitive Smart Home.

TP-Link spune ca acest model va fi disponibil din toamna la magazinele partenere din retail, la un pret recomandat de 2.000 lei.

Articolul precedentImagini superbe cu ceea ce ar putea fi HTC U 11 (varful de gama pe 2017)
Articolul următorLG Electronics anunta disponibilitatea telefonului G6 in Romania. Pret si de unde il puteti cumpara

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.