HardwareSmartphonesStiriTablete

ARM anunta noile chipseturi grafice Mali-T760 cu 16 nuclee si Mali-T720, pentru viitoare telefoane si tablete

Mali-T760

ARM a dezvaluit astazi noile chipseturi grafice destinate segmentului mobil, atat pe partea de low-end – ARM Mali-T720, cat si high-end – ARM Mali-T760. Chipsetul destinat segmenului de dispozitive mobile high-end va beneficia de 16-core (nuclee). Astfel, va permite viitoarelor smartphone-uri si tablete, echipate cu acest tip de chipset grafic, sa ofere utilizatorilor sai o experienta grafica mult mai buna (rezolutie UHD sau 4K).

Acceleratorul grafic ARM Mali-T760 este de pana la patru ori mai eficient din punct de vedere al consumului de energie fata de modelul ARM Mali-T604 (modelul anterior). In timp ce modelul destinat segmentului low-end, ARM Mali-T720, va aduce suport GPU Compute si OpenGL ES 3.0 dispozitivelor mobile accesibile (ieftine).

Reprezentatii companiei producatoare spun ca noua generatie de GPU-ri a fost gandita cu scopul de a reduce considerabil consumul de energie al dispozitivelor mobile (telefoane / tablete).

Noile chipseturi vor debuta oficial inainte de Mobile World Congress 2014, ce va avea loc la sfarsitul lunii februarie, anul viitor, in Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!