SmartphonesStiriTech

Ascend P7 prins trisand in testele de benchmark 3DMark ale Futuremark

Ascend P7 prins trisand

Ascend P7 prins trisand in testele de benchmark ale aplicatiei 3DMark.

Intr-o declaratie oficiala publicata pe site-ul Futuremark, compania din spatele 3DMark (poate cea mai cunoscuta aplicatie pentru efectuare de teste benchmark pentru PC si nu numai) anunta ca a eliminat din topul cu rezultate benchmark telefonul Ascend P7, deoarece au depistat ca Huawei incalca regulile de baza ale benchmark-ului conform carora se realizeaza aceste clasamente.

In acest moment, daca cautati in lista „Best smartphones and tablets”, veti remarca ca Ascend P7 este ultimul in lista si nu are nici un scor in dreptul sau, telefonul nefiind clasat. Mai jos aveti declaratia oficiala a companiei Futuremark pe acest subiect:

„The platform may not detect the launch of the benchmark executable. The platform must not…modify the usual functioning of the platform based on the detection of the benchmark.”

Nu e prima data cand producatorii de electronice sunt acuzati de otpimizarea gadgeturile in scopul de a realiza un scor cat mai mare in testele de benchmark pentru a impresiona utilizatorii. Nu mai tarziu de anul acesta HTC a fost acuzata ca One M8 a fost optimizat pentru a pacali testele de benchmark in aplicatia AnTuTu. Anul trecut Samsung si HTC au fost incluse intr-un scandal asemanator de aceiasi companie – Futuremark care ii acuza in prezent pe chinezii de la Huawei de astfel de practici.

Gadget Talk a testat de curand telefonul varf de gama al producatorului chinez timp de o luna de zile si, desi a fost prins „trisand” in aceste teste benchmark, va putem spune ca telefonul nu avea nevoie de o astfel de practica, deoarece telefonul poate rula orice aplicatie sau joc disponibila in acest moment pe Google Play store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!