HardwareStiriTech

Asus lanseaza amplificatorul Essence III DAC USB

Asus Essence III

Asus introduce amplificatorul Essence III, un convertor de semnal digital-analog pe USB cu arhitectura balansata si cel mai nou design Direct Stream Digital (DSD) pentru cei care doresc cel mai pur sunet si o auditie fara inconveniente.

Frecvența de ceas de inalta precizie si conexiunea USB asincrona elimina bruiajele. Circuitele pentru digital, analog si alimentare sunt imprimate in zone separate pe placa, Essence III redand un sunet de cristal, fara interferente. Controlul volumului prin telecomanda se realizeaza prin atenuatorii in trepte, reglarea sunetului avand cea mai mare precizie chiar si atunci cand utilizatorul se afla in celalalt colt al camerei.

Essence III este mai mult decat un varf de gama, este si o dovada a seriozitatii si a felului in care ne dedicam pentru obtinerea unui sunet de inalta fidelitate” a declarat Ives Chiu, manager de produs in cadrul departamentului ASUS Multimedia.

essence_iii_product_photo_back_panel

Redarea DSD, sincronizarea precisa si componentele de top ofera o fidelitate de neegalat

Essence III ofera suport nativ atat pentru codarea DSD64 cat si DSD128, oferindu-le audiofililor cea mai buna calitate digitala. Oscilatoarele cu aur pur, compensate cu temperatura (TCCO/TCXO), impreuna cu interfata USB asincrona ofera o sincronizare precisa. Astfel, Essence III are un semnal audio cu o dinamica fantastica cu bruiaj foarte redus, fidelitate sunetului redat fiind incredibila. Essence III are DAC-uri AD1955 dedicate pentru fiecare canal stereo si circuite separate pentru semnalul analog, cel digital si alimentare. Acest design cuprinzator coroborat cu alegerea componentelor high-end ii confera modelului Essence III un echilibru perfect si implicit un sunet de inalta claritate. Componentele AD 827SQ ceramice si amplificatoarele operationale MUSES 02, fabricate în Japonia, fac posibila redarea unui sunet bogat pentru toate genurile de muzica, de la clasica la rock.

Alimentare curata pentru rezultate consistente 

Essence III este alimentat de un transformator toroidal de inalta calitate, ce furnizeaza un curent stabil si curat, mentinand bruiajul la minimum. Inginerii ASUS au montat pe transformator o banda de otel cu siliciu pentru a preveni pierderile prin histerezis (remanenta magnetica) obtinand o alimentare stabila. Sursa de curent a modelului Essence III ofera linii diferite de alimentare pentru canalul drept si cel stang, minimizand diafonia. Aceasta incorporeaza un regulator de joasa tensiune (LDO) pentru stabilitate si capacitori germani WIMA FKP 2 pentru reducerea pulsatiilor.

Conectati, controlati, admirati si bucurati-va de muzica

Cu flexibilitate deosebita privind intrarile si iesirile audio si un control fin, Essence III incanta orice audiofil. Amplificatorul incorporat este capabil sa lucreze cu casti de 600 ohmi printr-o singura conexiune de 6.3mm sau printr-un set balansat ce utilizeaza doi conectori mini-XLR pentru cea mai buna claritate a semnalului cu minime interferente. Sistemul este perfect pentru cei care isi doresc cel mai fin control audio. Intrarile pot fi digitale prin USB, Toslink, AES/EBU, prin cabluri coaxiale sau stereo auxiliar, în timp ce ieirile pot fi stereo RCA (fonologic) sau balansate prin XLR. Pentru un control extrem de precis, Essence III include un set de atenuatori in trepte ce functioneaza pentru casti si iesirea de linie. Constructia bazata pe retransmisie elimina distorsiunile asociate cu traditionalele comenzi de volum, in timp ce iesirea de linie poate fi controlata prin telecomanda, o functie rara pe convertoarele de semnal digital-analog cu atenuatori de volum in trepte.

Telecomanda este inclusa in pachet, servind atat la reglarea volumului, cat si la selectia valorilor de intrare/iesire, permitand controlul fin. Designerii din echipa Essence au perfectionat aspectul fizic al produsului. Panoul frontal include selectoare pentru alimentare si intrare (pentru controlul rapid si selectarea dispozitivelor), precum si indicatoare LED minimaliste ce furnizeaza informatii clare. Carcasa eleganta poate fi usor stivuita cu alte echipamente Hi-Fi, in timp ce suprafata este tratata cu un strat special ce simplifica stergerea amprentelor, astfel incat Essence III sa arate perfect.
Specificații ASUS Essence III

  • Raport semnal-zgomot (SNR): până la 117dB
  • Răspuns în frecvență (FR):
  • Eșantionare: 192kHz/24bit(PCM);DSD128;DSD 64
  • Intrări: USB, optic TOSLINK, AES/EBU, S/PDIF coaxial, intrare auxiliară
  • Ieșiri: conector 6.3mm , mini XLR balansat, stereo RCA, XLR balansat
  • Amplificator încorporat pentru căști 600 ohmi
  • Comutator Volume-bypass
  • Comutator USB 1.0/2.0
  • Atenuatori de volum în trepte pentru difuzoare și căști
  • Telecomandă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!