PromotiiStiriTech

ATENTIE!!! Promotii false in ofertele unor retaileri

promotii false in ofertele unor retaileri

Suntem in luna Noiembrie, Black Friday e foarte aproape si deja incepem sa gasim, pe neasteptate, promotii false in ofertele unor retaileri. Acest lucru se intampla mereu, ori de sarbatori, ori de Black Friday, sau chiar intr-o zi oarecare, insa nu poate fi inteles motivul pentru care se practica astfel de promotii false in ofertele unor retaileri, lucru care ne afecteaza buzunarele, dar si reputatia celor care practica astfel de manevre.

Calin Traiculescu, colegul nostru de pe Game-Talk Romania, a sesizat in oferta celor de la Elefant.ro o reducere destul de dubioasa. Mai exact, retailer-ul oferea o reducere de 47% pentru smartphone-ul LG G4, 32GB ROM, culoare Metallic Grey, pretul final fiind de 2.299 lei. Pretul vechi? 4.359 lei. Luand in considerare articolele noastre anterioare, unde marii retaileri si-au anuntat precomenzile in aceasta primavara, observam ca LG G4 avea un pret la precomanda de 3.199 lei, chiar modelul cu 32GB memorie interna de stocare.

In imaginile de mai jos puteti vedea capturi de ecran cu G4 in oferta celor de la Elefant.ro. Ambele au fost surprinse astazi, 10 Noiembrie 2015, in cea din stanga fiind „reducerea” cu 47% (ora 12:49), iar cea din dreapta fiind reducerea cu 27% (ora 19:04).

promotii false in ofertele unor retaileri 1

Tehnica cu promotii false in ofertele unor retaileri nu este deloc veche sau nediscutata in mediul online, insa publicatia noastra considera ca pe primul loc este informarea cititorilor, nu dezinformarea acestora. Elefant.ro este doar unul dintre retailerii care apeleaza la astfel de metode de ordin psihologic, pe premiza ca potentialul cumparator va avea impresia ca o reducere cu aproape 50% este o oferta de nerefuzat. De multe ori insa nu este asa, de aceea va invitam sa ne semnalati si voi, la randul vostru, alte nereguli care apar in ofertele retailerilor din Romania.

Screenshot (354)

Update: O a III-a captura de ecran cu varianta desktop a paginii cu promotia de pe Elefant pentru telefonul G4.

sursa

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!