HardwareStiriTech

BenQ anunta dublarea vanzarilor de proiectoare in trimestrul al doilea din 2014

dublarea vanzarilor de proiectoare

Taiwanezii de la BenQ anunta dublarea vanzarilor de proiectoare pe al doilea trimestru din 2014.

BenQ a dat publicitatii raportul financiar pe trimestrul al doilea (aprilie – iunie), perioada in care producatorul din zona de lifestyle digital anunta o crestere de 107% a vanzarilor pe segmentul proiectoarelor, in timp ce piata din Romania a avut o evolutie de 44% comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut, arata datele publicate de compania de analiza FutureSource Consulting. BenQ ramane astfel liderul pietei de proiectoare in Romania, cu o cota de 49,3%, de trei ori mai mare decat a companiei clasate pe al doilea loc. Aceasta crestere se datoreaza in principal Campionatului Mondial de Fotbal 2014, din Brazilia.

“Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a fost un vector important al pieței, aducând creșteri ale vânzărilor pe toate categoriile de proiectoare. În această perioadă am observat o tendință clară de creștere a vânzărilor de modele Home Cinema, având în vedere cererea formulată de consumatori, dar și ofertele promoționale ce au contribuit la evoluția vânzărilor”, a declarant Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Astfel, în perioada aprilie-iunie, vânzările de proiectoare BenQ cu rezoluție Full HD (1920 x 1080p) au crescut cu 188%, iar cele cu rezoluție WXGA (1280 x 800p) au înregistrat un avans de 253%.

Din punct de vedere al scenariilor de utilizare, BenQ a înregistrat în aceeași perioadă un avans al vânzărilor de 129% pe segmentul Home Cinema, 113% pe cel instituțional și 96% pe segmentul corporate.

“Chiar dacă nu au folosit proiectoarele pentru vizionarea meciurilor, unii dintre cumpărători au decis să achiziționeze video-proiectoare ca urmare a ofertelor promoționale disponibile în această perioadă. Astfel, BenQ a comercializat în trimestrul al doilea atât proiectoare profesionale, cu un preț de raft de 35.000 de ei, dar a reușit să crească vânzările și pe segmentul produselor premium pentru Home Cinema, cum este modelul BenQ W1500 cu proiecție wireless HDMI Full HD integrată, la un preț de raft de 7.500 de lei”, completează Dragoș Salamac.

La nivelul întregii piețe, proiectoarele cu rezoluții Full HD (1920 x 1080p) și cele cu rezoluție WXGA (1280 x 800p) au avut cea mai bună evoluție, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce arată influența pe care Campionatul Mondial de Fotbal 2014 o are asupra pieței. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2014 au crescut cu 131% vânzările de proiectoare Full HD și cu 136% cele pentru modelele WXGA, BenQ având 76%, respectiv 42%, din totalul videoproiectorelor vândute în România pe aceste segmente, arată datele publicate de compania de analiză FutureSource Consulting.

La nivelul celor trei luni, piața locală de video-proiectoare a crescut cu 44% din punct de vedere cantitativ și cu 52% din punct de vedere valoric, ceea ce arată o orientare a consumatorilor către modele cu funcții și capabilități avansate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!