AccesoriiGamingPC DesktopReviewsStiri

BenQ Zowie EC1-B Mouse Review

BenQ Zowie EC1-B Mouse Review

BenQ Zowie EC1-B Mouse Review

De la inceputul lui 2016 compania taiwaneza BenQ detine in portofoliu sau brandul ZOWIE (ZOWIE Gear a fost achizitionata in iarna lui 2015 de catre BenQ), care produce accesorii profesionale de gaming dedicate sporturilor electronice, accesorii dezvoltate de o serie de fosti si actuali gameri profesionisti, printre ei numarandu-se si legendele echipelor de suedeze de Counter-Strike SK Gaming si NiP, HeatoN si SpawN (Emil Christensen aka HeatoN a fost desemnat ESL Hall of Famer in 2016), care au pus bazele gamei de mousi ZOWIE EC inca din 2010.

In ultimele doua saptamani, am avut ocazia sa testez unul dintre mousii dezvoltati de cei doi jucatori sub seria ZOWIE EC, si anume: modelul de mouse EC1-B cu senzor 3360, mouse ZOWIE pentru dreptaci disponibil in doua variante de marime, tocmai pentru a putea fi utlizat atat de catre cei cu palme mici, cat si de cei cu palme mari.

Design

benq zowie ec1 b review 10

Noi, am testat modelul ZOWIE EC1-B in varianta de 94 grame pe negru, adica, varianta mai mare. Primele orele de la trecerea de la un mouse wireless M185 de mici dimensiuni la noul EC1-B a fost usor ciudata, asta pentru ca dimensiunea lui este cu mult mai mare, insa adaptarea la noul diametru nu a durat mai mult de 24 de ore. Mouseul are un design foarte ergonomic si este construit din material plastic mat, beneficiind de o carcasa rigida si de calitate.

Spre deosebire de prima generatie de mouse ZOWIE EC care are numai doua picioruse late, acest model vine cu patru picioruse mai mici (la fel ca oricare alt mouse) pentru glide (alunecare) pe diferite suprafete. Unii vor spune ca e mai bun un mouse de gaming cu patru picioruse insa, eu, va spun din perspectiva unui fost jucator profesionist de Counter-Strike (activat sezoane bune in PGL pe vremea cand inca se juca CS v1.5, apoi v1.6, si am detinut mousi ca Logitech MX310, MX510, MX518, Microsoft IntelliMouse 3.0) si nu am simtit vreo diferenta de frecare/alunecare intre varianta cu doua si cea cu patru picioruse.

benq zowie ec1 b review 6

ZOWIE EC1-B beneficiaza de 5 butoane (rotita de scroll are rol de al cincilea buton). Acestea se apasa destul de bine si emit zgomotul specific de click (nu e un mouse silentios), la fel si rotita de scroll se roteste foarte usor si beneficiaza de o serie de striatii (are textura) pentru a putea fi rotit cu usurinta cu degetul. Ce nu prea mi-a placut e ca butoanele laterale sunt lucioase, iar carcasa nu beneficiaza de zone cauciucate pentru grip. Cu toate acestea gripul e chiar bun pe acest mouse.

Hardware

IMG 20180428 120711

Partea faina la acest mouse ZOWIE e ca nu ai nevoie de instalarea vreunui driver si nici nu ai parte de batai de cap cu setarea lui. Pur si simplu il conectezi la un port USB 2.0 / USB 3.0 la fel ca un stick USB pe un PC Desktop sau un laptop prin intermediul cablului ce masoara 2 metri lungime, suficient cat sa te desfasori cu el. Singura obiectie la acest cablu al mouse-ului e ca, nu e realizat dintr-un material care sa iti permita sa il descalcesti usor daca se incurca in timp ce te joci. In plus, cablul beneficiaza de un miez de ferita pentru a reduce interferentele electromagnetice produse de acesta, iar mufa USB e placata cu aur.

benq zowie ec1 b review 4

Spuneam ca, ZOWIE EC1-B nu are nevoie de drivere, asta pentru ca mouse-ul are integrat propriul sistem de setare a DPI-ului si a Ratei raportului USB, cu ajutorul a doua butoane amplasate pe partea dorsala, iluminate de LED-uri (butonul din stnga are un LED alb, cel din dreapta are un LED violet). Astfel este mouse-ul ideal la competiile eSports, tocmai pentru ca nu mai necesita instalarea vreunui driver pe statiile puse la dispozitie jucatorilor de catre organizatori.

benq zowie ec1 b review 2

DPI-ul (dots per inch) poate fi setat prin apasari repetate a butonului din dreapta: presetarile sale sunt 400 / 800 / 1600 / 3200 dpi.

Rata raportului USB poate fi schimbata la fel DPI-ul, prin apasarea repetata a butonului din stanga, avand presetate frecventele: 125 / 500 / 1000 Hz.

Mouse-ul este compatibil cu sistemele de operare Windows 2000/XP/VISTA/7/8/10 si Mac OS X v10.2. Pe durata testelor efectuate, eu l-am utilizat in Windows 10, pe un laptop ASUS ROG.

Concluzie

IMG 20180428 121906

ZOWIE EC1-B este perfect si foarte convenabil de utilizat oriunde si oricand, doar il conectezi prin cablul USB si esti pregatit de joaca. Mi-a placut ca butoanele lui se apasa foarte bine, iar rotita de scroll e suficient de lata si de striata, cat sa o poti roti cu degetul fara prea mult efort in timp ce te joci.

Jucatorii de Counter-Strike mai pretentiosi trebuie sa stie ca exista si o varianta CS:GO a mouse-ului EC1-B, versiune dezvoltata de BenQ in parteneriat cu vALVE.

Ambele modele sunt disponibile in oferta retail a magazinelor din Romania. Pretul acestor mousi ZOWIE, din gama EC1-B, este de 350 lei.

4 Comments

  1. Mi-ar placea datorita faptului ca are avantajuri si nu trebuie instalat vreun drive. Felicitari sunt sigura ca iubitori de gaming sunt incantati.

  2. Tare scumpa partea asta de gaming :) avantaj clar faptul că nu este necesara instalarea vreunui drive.

  3. Arata tare bine mouse ul de gaming, acum parca mi l doresc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!