SmartphonesStiri

Blackphone, telefonul cu un nivel ridicat de criptare/securitate, disponibil in Romania

Blackphone

Blackphone, smartphone-ul creat pentru a asigura confidențialitatea și securitatea datelor personale, oferă o protecție sporită prin criptarea convorbirilor telefonice, a mesajelor, e-mailurilor și navigării pe net. Principalul obiectiv al telefonului este de a proteja intimitatea utilizatorilor și de a le oferi controlul asupra datelor personale.

Blackphone folosește sistemul de operare PrivatOS, o versiune modificată de Android 4.4  KitKat, care include software de criptare și securitate. În plus, telefonul dispune de o serie de aplicații proprietare Silent Circle, ce au ca scop securizarea apelurilor telefonice, a mesajelor și contactelor. Alte aplicații preinstalate asigură caracterul anonim al căutărilor pe internet, posibilitatea de alegere a permisiunilor pe care aplicațiile instalate să le aibă, oferă siguranță sporită wireless, opțiunea de a controla datele de la distanță și de a face transfer de date securizat.

Blackphone este un telefon de nișă adresat celor care pun un accent deosebit pe confidențialitatea și siguranța datelor, fie că este vorba de autorități, de oameni de afaceri din diverse domenii sau utilizatori care doresc să dețină controlul asupra informațiilor personale la care pot avea acces terțe părți. Dezvoltarea fără precedent a terminalelor inteligente, dar și a aplicațiilor ce pot fi instalate, a adus cu sine și riscul de oferi altora, cu interese comerciale sau infracționale, acces la un profil cât mai complet și informații variate despre utilizatori. Blackphone, în schimb, îți dă posibilitatea să alegi ce dorești să rămână cu adevărat confidențial; declară Lucian Georgescu, Regional Sales Manager Ingram Micro, distribuitorul oficial Blackphone în România.

La nivel hardware, Blackphone dispune de un display IPS, multitouch, cu diagonala de 4,7 inci și rezoluție HD. Telefonul are un procesor quad-core Nvidia Tegra 4i de 2.0 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spațiu intern de stocare, un slot microSD, o cameră foto principală de 8 megapixeli cu bliț LED și o cameră secundară de 5 megapixeli. Blackphone are dimensiunile de 69 x 141 x 9 mm și cântărește 119 grame.

Blackphone-logo

Smartphone-ul este comercializat cu o serie de aplicații, fie aparținând unor terțe părți, fie aplicații proprietare Blackphone. Toate contribuie la asigurarea celui mai mare grad de siguranţă pentru confidenţialitatea utilizatorilor.

Aplicații proprietare Blackphone:

  • Remote Wipe & Protect – utilizatorii au control asupra datelor de oriunde în lume.
  • Secure File Transfer & Storage – oferă control asupra datelor pe care utilizatorii doresc să le trasfere sau să le păstreze private.
  • Blackphone Security Center – oferă controlul total asupra fluxului de date generat de aplicațiile și serviciile de pe dispozitiv. Utilizatorul este cel care decide ce permisiuni oferă aplicațiilor pe care le instalează, fără a afecta funcționalitatea acestora.

Alte aplicații preinstalate:

  • Silent Phone – permite utilizatorilor să ințieze și recepționeze apeluri de voce, apeluri video și conferințe telefonice private, în întreaga lume.
  • Silent Text – permite trimiterea și primirea de mesaje și fișiere private. Atunci când un mesaj este șters, acesta este eliminat permanent din terminalul utilizatorului și al destinatarului, precum și din cloud-ul de stocare.
  • Silent Contacts – utilizatorii au posibilitatea de a-și păstra contactele într-o formă criptată.
  • Disconnect Private Search – utilizatorii pot face căutări pe net în regim privat, utilizând motorul de căutare preferat. Nu sunt memorate căutările, adresele IP sau orice alte informații personale.
  • Disconect Secure Wireless – este o aplicație care detectează automat și protejează împotriva interceptărilor asupra rețelelor wireless.
  • Private Storage – utilizatorii Blackphone pot să-și depoziteze, sincronizeze, distribuie și acceseze datele personale de oriunde, folosind SpiderOak. Nici măcar serverul nu cunoaște conținutul datelor stocate, totul fiind parolat pentru a proteja informațiile atât de intruziunea din exterior, cât și de eventuale amenințări venite din interior.
  • Spaces este unul dintre cele mai recente update-uri ale Blackphone, realizat în parteneriat cu Graphite Software. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorii își pot separa viața personală de cea profesională creând spații diferite pentru anumite aplicații, conturi sau date.

Mai mult, Blackphone a lansat de curând Blackphone app store, unde utilizatorii au acces la aplicații atent selectate și validate la nivel de securitate.

Despre SGP Technologies

Blackphone este creat de către compania SGP Technologies – un parteneriat între Silent Circle, furnizorul recunoscut la nivel internațional pentru asigurarea securității comunicării, și Geeksphone – un producător spaniol de telefoane mobile. Sediul SGP Technologies este în Geneva, Elveția, dar compania își desfășoară activitatea și în Madrid, Washington DC, Silicon Valley și orașe din Europa, Asia de Est și America de Nord.

Despre Ingram Micro

Blackphone este distribuit pe piața din România prin intermediul Ingram Micro, cel mai mare distribuitor angro de produse de tehnologie din lume. Ingram Micro distribuie mii de produse (PCs, servere, monitoare, soluții de depozitare, printere, software) către peste 200.000 clienți din 170 de țări din întreaga lume. De asemenea, Ingram Micro oferă și o paletă largă de servicii către vânzători și furnizori precum SCM (Supply Chain Management), business intelligence, finanțare, logistică.

Pretul recomandat de producator al acestui smartphone este de 630 de dolari. In romania il gasiti in oferta eMAG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!