APLICATIISOFTWAREStiriTechWindows Phone

Ce trebuie sa stiti despre Windows Phone 8

functii si caracteristici windows phone 8

Aflasem deja cateva functii importante ale noului sistem de operareWindows Phone 8 ce foloseste numele de cod Apollo, la lansarea Nokia Lumia 820 si Lumia 920. Ieri in cadrul conferintei Microsoft, ce a avut la San Francisco, am aflat si restul de caracteristici ale WP8 pentru a ne putea forma o imagine de ansamblu despre noul sistem. Dar haideti mai bine sa vedem aceste caracateristici in detaliu:

1. Nucleul impartasit (Shared core): WP8 are la baza kernelul Windows impreuna cu cateva elemente din arthitectura Windows-ului. Noul sistem de operare este similar cu Windows 8 pentru desktop PC din mai multe privite: browserul Internet Explorer 10 este similar cu cel pentru desktop, functiile de securitate precum criptarea, Smartscreen si platforma media sunt si ele similare. Nucleul impartasit va permite un acces mai rapid la mult mai multe aplicatii, vom avea optiuni mai bune pentru hardware si o experienta mult mai imbogatita pe laptopuri si telefoane / tablete.

2. Noi componente hardware: Windows Phone 8 vine cu suport pentru procesoare multi-core ceea ce nu era posibil in versiunile precedente. Desi developerii vor trebui sa se bazeze pe acelasi sistem de multi-tasking ca si in Windows Phone 7 de exemplu, totusi datorita procesoarelor mai rapide si a noului sistem de procesare in background, va asigura o trecere foarte usoara de la o aplicatie la alta. Microsoft a anuntat ca se concetreaza pentru moment doar pe  procesoarele dual-core, desi trecerea la telefoane quad core nu iasa din discutii.

O gama varia de accesorii vor fi disponibile pentru device-urile WP8. Noile telefoane vin cu suport pentru carduri microSD, ceea ce va face ca transferul de date sa fie mult mai rapid.

3. O noua rezoltuie a ecranului: Microsoft a inclus in noul sistem de operare ratia de 15:9 si 16:9 a ecranelor care vor avea suport pentru rezolutii de 1280×768, respectiv 1280×720 pixeli. Acest lucru va oferi ceva mai mult spatiu liber pe ecranele device-urilor cu WP8 pentru a ne bucura de jocuri si filme. Nici rezolutia 800×480 nu a fost lasata deoparte deoarece unii utilizatori inca prefera aceasta rezoltuie.

4. Start screen (ecranul principal): Vine cu suport  pentru Tiles de 2 marimi diferite si in plus este suficient loc pentru customizare. Tiparul Ecranului de start a fost largit, la care se adauga noi teme de culori diferite. Micile Tiles-uri folosesc doar un sfert din spatiu ecranului in comparatie cu spatiul folosit in Windows Phone 7, iar Tiles-urile mari ocupa in intregime latimea ecranului. WP8 este in asa fel construit inca pentru fiecare aplicatie instalata sistemul va crea automat un tile mic.

5. Coltul copiilor (Kids Corner): Un nou Tile denumit Coltul copiilor, a fost inclus in ecranul de start. Daca atingem acest tile vom fi directionati spre un ecran virtual care poate fi customizat cu aplicatii si jocuri. Aceasta optiune a fost special creata pentru ai proteja pe cei mici atunci cand se joaca pe telefonul parintilor lor. Parintii isi vor putea proteja continutul afisat pe ecranul telefonului propriu, cu un cod PIN.

6. Notificari in Lock screen: Utilizatorii vor putea seta orice aplicatie care foloseste sistemul de „push notifications” pentru ai notifica direct pe ecranul blocat. Utilizatorii vor putea debloca telefonul direct in aplicatia care a afisat notificarea respectiva.

7. Mai multe optiuni de culoare pentru teme: Windows Phone 8 ofera o gama variata de teme pe culori diferite. Vor fi numai putin de 20 de teme din care sa puteti alege.

Cam astea sunt noutatile anuntate ieri de Microsoft in conferinta de presa din San Francisco. Imagini de la evenimentul de ieri, le puteti accesa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!