StiriTech

Celulele solare bifaciale pe baza de bor ar putea creste eficienta panourilor solare cu pana la 50%

Compania start-up israeliana b-Solar a prezentat in cadrul showroom-ului Intersolar Europe, ce a avut loc in luna iunie in Germania panouri solare pe baza de celule bifaciale (fata-verso, duble) pe baza de bor in loc de traditionalele celule pe baza de aluminiu.

Aceasta noua inovatie adusa de compania din Israel poate creste eficienta productiei de energie a panourilor solare cu pana la 50%.

Noile celule produc cu 10 pana la 30 la suta mai multa energie pe Kw/h atunci cand sunt folosite pe aplicatiile standard si cu pana la 50% atunci cand sunt folosite in instalatiile pe verticala, adica o putere totala de 280-325 watti pe fiecare modul de 60 de celule.

Pana in prezent b-Solar a incheiat contracte cu producatori de panouri solare precum: solar AG, asola Solarpower GmbH, Solar-Fabrik AG, SI-Modules GmbH si Solarnova Produktions-und Vertriebs GmbH.

Compania a mai anuntat ca astfel de panouri solare echipate cu celule bifaciale pe baza de bor vor fi utilizate pe o instalatie de 730 kW a japonezilor de la  TSBM din localitatea japoneza Nasukarasuyama.

sursa RedFerret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!