Comisioanele bancare la bancomat pentru interogare sold dispare din weekend

10

Comisioanele bancare la bancomat

Legea nr.258, din 19 decembrie 2017, aprobata si publicata in Monitorul Oficial pe data de 28 Decembrie, 2017, care interzice bancilor sa mai perceapa comision de retragere sau comision de interogare sold cont curent intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii ei in MO, astfel ca, incepand din weekendul acesta (27 – 28 ianuarie, 2018) o serie de comisioane bancare vor fi eliminate.

Asadar, romanii care au deschis un cont la banca pentru serviciile de baza, nu vor mai fi taxati de banci prin comisioanele percepute pana acum la interogarea soldului curent, la deschiderea si inchiderea conturilor, ori la retragerea de bani.

De asemenea, aceasta lege le ofera o scutire si romanilor cu venituri mici. Ei vor beneficia de gratuitate la primele zece operatiuni de plata lunare in interiorul Uniunii Europene. Aici sunt incluse platile cu cardul, transferul de credite si debitarile directe.

Practic, bancile nu mai au dreptul de a percep comisioane la serviciile bancare de baza persoanelor fizice cu venit lunar mai mare de 60% (undeva in jurul a 2.500 lei) din castigul salarial mediu brut.

Aceasta lege a fost votata in Parlamentul Uniunii Europene si impus tuturor tarilor membre. Astfel, romanii vor beneficia de gratuitate la:

  • deschiderea si inchiderea unui cont de plati
  • vor putea efectua retrageri de numerar (cash) in Uniunea Europeana dintr-un cont personal fie ca o face la ghiseul banci sau de la bancomat in UE.

Persoanele fizice care au venitul lunar sub 60% din salariul mediu brut pe economie sau care au avut venituri cumulate sub acest procent de 60% in ultimele 6 luni, vor beneficia de cateva gratuitati in plus, si anume:

  • servicii de administrare de cont
  • servicii de depunere de bani in cont

Diferenta e ca acest tip de client nu va avea gratuitate la retragerea de bani la ghiseu sau prin bancomat in UE, Gratuitatea aplicandu-se numai la operatiunile de retragere locale, in Romania.

Articolul precedentCum sa cumperi chestii cool de pe Gearbest, la 1 dolar bucata!
Articolul următorTelefoanele Huawei care primesc actualizare Oreo in perioada urmatoare

10 COMENTARII

  1. Comisioanele “DISPARE”??????? Puteti sa verificati macar titlul inainte de a posta un articol?

  2. 20 de bani la interogare sold aveam, Parcă știau băncile ceva că tot au venit cu oferte de ZERO la tot pe parcursul anului trecut!

  3. Era și timpul sa se remedieze situația ținând cont ca la orice tranzacție exista un comision,dar vor găsi ei o mopacitate de a acoperi “deficitul”.Cand banca a avut vreodată de pierdut.

  4. Bună veste, dar vor introduce alte “comisioane” pt a-și umple conturile băncile din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.