StiriTech

Consiliul Concurentei inspecteaza presupusul monopol din piata de Internet

Valentin-Mircea-vicepresedinte-consiliul-concurentei

In legislatia tarii noastre se considera monopol daca un operator detine 40% din piata. Agentia Nationala a Internet Service Providerilor (ANISP) a sesizat faptul ca Netcity Telecom a transformat reteaua metropolitana de telecomunicatii din Bucuresti intr-un monopol din cauza lipsei unui control prin care sa fie verificate serviciile auxiliare si tarifele. Acest lucru in final duce la majorarea pretului pentru utilizatori si prin cresterea abuziva a tarifelor de acces, operatorii mici vor intra in faliment.

Valentin Mircea, vicepresedintele institutiei Consiliul Concurentei, a declarat: „Este o iniţiativă internă. Vrem să clarificăm poziţia fiecărui operator care activează pe această piaţă la nivelul Capitalei. La finele acestei analize, care se va încheia peste un an de zile, se pot aplica o serie de măsuri care să stimuleze concurenţa în acest domeniu“.

Analiza demarata de Consiliul Concurentei se va intinde pe tot parcursul anului curent, pana in 2014, rezultatul ducand la identificarea pozitiei si puterea fiecarui operator relevant, vicepresedintele CC a tinut sa precizeze ca solutiile de stimulare a concurentei vor fi puse in practica de institutiile cu competente in acest domeniu.

Presedintele ANISP, Florin Batrineanu a declarat la sfarsitul lunii februarie ca prin impunerea mai multor taxe (bransament, racord sau supraveghere) tariful impus de Netcity Telecom, companie detinuta de grupul UTI, a ajuns de la 85 Euro/km/luna la 185 Euro/km/luna.

Tiberiu Urdareanu, omul de afaceri care detine UTI Grup s-a aparat afirmand ca in realitate tarifele impuse de ei au fost micsorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!