AccesoriiStiriWearable

Costul componentelor Apple Watch nu trece de $100

Costul componentelor Apple Watch

Cei care citesc mai des presa de specialitate, probabil, ca sunt familiarizati cu firma IHS iSuppli, care are ca domeniu principal de activitate dezmembrarea gadgeturilor actuale si evaluarea fiecarei componenta in parte, urmand ca la final, sa ne ofere un cost estimativ pe care fiecare companie producatoare il plateste. In cazul de fata, este vorba de un studiu efectuat pe Apple Watch Sport, modelul cel mai ieftin.

Conform raportului publicat de IHS iSuppli, pe cei de la Apple ii costa $81.20 toate componentele incluse la asamblarea si realizarea ceasului inteligent Apple Watch. Adica, 24% din pretul total recomandat ($350) de producator retailarilor. Cea mai scumpa componenta a smartwatch-ului Apple este display-ul cu tot cu afisajul LED si sticla Ion-X care il protejeaza, care costa $20.50. In imaginea de mai jos gasiti lista cu fiecare componenta in parte si pretul ei.

Costul componentelor Apple Watch:

apple-watch-cost-componente

De tinut cont, ca aceasta lista, nu include cheltuielile pe care producatorul american le face pe cercetare inainte de productie, pe asamblarea ceasului, pe software, pe distributie sau pe reclama produsului.

Un alt aspect interesant subliniat de IHS iSuppli in acest raport, care probabil ca va trezeste curiozitatea, sunt producatorii componentelor. De exmplu, Apple Watch dispune de 8GB memorie Flash si 512MB de RAM, ambele produse de Toshiba, dar si alte componente produse de firme ca Broadcom, STMicro, Maxim, Analog Devices sau NXP.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!