StiriTech

Daunele de 1 miliard de dolari reduse la 600 milioane in cazul Apple vs Samsung

apple-vs-samsung

In luna august a anului trecut Apple castiga in tribunal o prima batalie impotriva companiei Samsung Electronics, iar judecatorul de la acea data a dispus ca producatorul sud coreean sa plateasca daune in valoare de numai putin de 1 miliard de dolari. O suma colosala dupa parerea multor specialisti, chiar daca compania este acuzata de plagiat.

Saptamana trecuta la recurs, judecatoarea Lucy H. Koh din statul California, a decis ca suma totala a despagubirilor pe care Samsung trebuie sa o plateasca catre Apple este exagerata, astfel a hotarat ca aceasta suma sa fie redusa pana la $600 milioane de dolari, precizeaza New York Times.

Conform celor 27 de pagini ale judecatoarei, juriul a esuat in a urma instructiunile judecatoarei, atunci cand s-au calculat duanele pentru fiecare brevet de inventie incalcat, in parte.

Intre timp Apple si Samsung isi continua „razboiul” pentru suprematia in topul celor mai mari producatori de terminale mobile la nivel mondial. Producatorul sud coreean a reusit sa detroneze pentru prima data in ultimii ani producatorul american, devenind numarul unu in acest top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!