LaptopuriSOFTWAREStiri

De ce Chromebook-ul, ar putea fi in curand mai atractiv ca laptopurile cu Windows sau OS X

Chromebook

In momentul de fata, desi Chromebook-urile se vand extrem de bine numai in Statele Unite, in randul tinerilor (studentilor in principal) in cautarea unui laptop ieftin si comod, ele nu sunt atat de practice cand vine vorba de sistemul lor de operare. Asta daca e sa le comparam cu un laptop care ruleaza Windows, cu unul care ruleaza OS X sau Linux. Acest lucru s-ar putea schimba din toamna, cand Google va introduce compatibilitatea intre platformele Chrome OS si Android, care le va permite utilizatorilor de Chromebook-uri sa acceseze Google Play store si de a avea posibilitatea de a instala orice aplicatie sau joc din Android, pe Chrome OS.

Deja am vazut o varianta customizata pentru PC Desktop / laptop a sistemului Android si modul cum aplicatiile sale pot rula in ferestre sau in modul full screen pe computere, fara niciun fel de problema. Imaginati-va ca, din toamna, veti putea rula orice aplicatie de pe smartphone sau tableta, pe un Chromebook ultraportabil, al carui pret nu depaseste 200-300 de euro. Tentant?

Nu stiu cati dintre voi sunteti familiarizati cu sistemul de operare Chrome OS, insa, va pot spune din proprie experienta (detin unul de aproximativ 3-4 ani de zile), ca aceasta compatibilitate pe care Google se pregateste sa o introduca din toamna, va creste experienta utilizatorilor de Chromebook si va scadea dependenta lor de alte platforme, precum cele mentionate mai sus, deoarece, ne asteptam ca posibilitatea de a instala si rula aplicatii Android in Chrome OS, cat si pretul foarte atractiv al acestor Chromebook-uri, sa atraga un public numeros in urmatorii ani, inclusiv in Europa, respectiv Romania.

Pentru o perioada destul de lunga de timp, doua dintre cele mai mari probleme ale Chromebook-urilor, au fost lipsa unui magazin vast de aplicatii disponibile utilizatorilor si faptul ca majoritatea dintre cele si asa putine disponibile, nu puteau fi utilizate fara conexiune la Internet (offline). Cu toate ca  sistemul Chrome OS a evoluat destul de mult in bine in toti acesti ani, parca mereu lipsea ceva din experienta desktop a utilizatorului, iar odata cu introducerea magazinului Google Play store si aceasta compatibilitate a aplicatiilor de pe o platforma pe alta, acest lucru s-ar putea schimba.

E posibil ca Microsoft si partenerii sai hardware sa piarda utilizatori, datorita acestei compatibilitati pe care Google o va anunta la toamna, insa, un lucru e cert: sunt extrem de entuziasmat de ideea de a putea rula aplicatii Android pe un Chromebook cu Chrome OS, si asta pentru ca este un gadget de mici dimensiuni si usor de transportat la mai putin de 1,2kg greutate. De asemenea, autonomia bateriei este peste cea a unui laptop, deoarece, Chromebook-urile, beneficiaza si de componente hardware similare cu cele care echipeaza telefoanele sau tabletele actuale (undele dintre ele nu necesita un cooler de racire, care sa consume energie in plus).

Credeti ca Chromebook-ul va fi o alternativa de luat in seama, in viitorul apropiat, daca ne va permite accesul la imensul magazin de aplicatii si jocuri Android?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!