StiriTech

Deblocarea telefoanelor mobile devine ilegala prin lege in SUA, incepand de astazi

deblocarea retelei la telefoane ilegala in statele unite din 2013

Cand vorbim despre SUA, vorbim despre una din cele mai dezvoltate tari din lume, chiar si la capitolul tehnologie, insa o lege votata in octombrie, anul trecut (Digital Millennium Copyright Act – DMCA) si care intra in vigoare chiar din acest weekend la ei, interzice deblocarea telefoanelor mobile.

Practic toti cei care incearca sa deblocheze un telefon blocat pe o anumita retea de telefonie mobila, risca pedeapsa cu inchisoarea in Statele Unite, conform acestei legi, deoarece este considerata infractiune.

Unii producatori ofera direct din fabrica telefoane libere de retea, vezi cazul smartphone-ului Apple iPhone 5 vandut in SUA prin operatorul Verizon Wireless sau exemplul celor de la AT&T care ofera posibilitatea deblocarii telefonului dupa expirarea contractului.

Nu ne-ar mira ca o astfel de lege absurda sa fie votata in urmatoarea perioada si in Europa sau chiar la noi in Romania, avand in vedere ca, companii precum Deutche Telekom (actionar la Cosmote Romania si Cosmote Grecia) si Vodafone (actionar la Verizon Wireless in SUA) sunt pe ambele continente.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!