StiriTech

Drona DJI Phantom 4, echipata cu tehnologie si software produs la Timisoara

Drona DJI Phantom 4

Incepand de anul acesta, faimoasele drone comerciale DJI Phantom, sunt echipate cu tehnologie dezvoltata in Romania, la Timisoara. Mai concret, microprocesorul Myriad 2 dezvoltat de compania banateana Movidius, echipeaza cea mai noua drona produsa de DJI, Phantom 4. Aceasta este prima drona autonoma bazata pe inteligenta vizuala, multumita primul microprocesor de dimensiunea unui nasture produs de Movidius.

Parteneriatul Movidius – DJI este o premieră pentru industrie, fiind pentru prima oara cand sunt introduse sisteme avansate de ghidare vizuala drept functionalitate standard in dronele comerciale de larg consum.

Foto microprocesor Movidius Myriad 2 VPU

Movidius dezvoltă în divizia din Timișoara software-ul pentru microprocesorul grupului Movidius: Myriad 2 Vision Processor Unit (VPU). Această soluție hardware și software oferă dronelor abilitatea de a identifica și evita obstacole în timp real, continuând supervizarea unui obiect sau a unei persoane aflată în mișcare. Movidius dezvoltă împreună cu DJI algoritmi de inteligență artificială ce permit identificarea, recunoașterea și acționarea autonomă în situații reale, comerciale și industriale.

Produsul își găsește aplicabilitatea atât la nivel industrial, cât și comercial. Spre exemplu, conceptul de oraș inteligent (Smart City) poate înlocui semafoarele tradiționale pentru optimizarea traficului, supervizarea si semnalarea nerespectării regulilor de circulație, comunicarea cu instituțiile locale ș.a.

“Asistăm la o nouă revoluție tehnologică. Acum aproximativ 20 de ani, primele produse electronice au devenit mobile (telefoane și nu numai), revoluționând modul și viteza cu care interacționăm și comunicăm. Produsele la care lucrează Movidius alături de giganți ai tehnologiei vor face ca produsele electronice mobile să devină autonome și să posede inteligență artificială pentru a lua decizii în timp real, în cele mai diverse situații. Acest avans tehnologic va ajuta la rezolvarea problemelor specifice marilor aglomerații urbane și nu numai: trafic, poluare, eficientizarea comunicației și a rutinelor în general, precum și implementarea conceptului de Smart City.”

In urma cu aproximativ un an de zile, Movidius reusea sa atraga o investitie de 40 de milioane de dolari, pentru a-si continua cercetarile si dezvoltarea tehnologiei cu aplicabilitate in segmentul Internet of Things.

In momentul de fata Movidius ofera posibilitatea unei angajari in cadrul compania cu sediul in Timisoara, pe postul de inginer software si inginer hardware.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!