HardwareLaptopuriStiri

Samsung extinde productia primului sau SSD PCI-Express Samsung XP941

Samsung XP941

Bucurandu-se de un succes important, prin intermediul dispozitivului Samsung XP941, producatorul sud coreean isi extinde productia primului PCI-Express (PCIe) solid state drive (SSD) din industrie, pentru viitoarele generații de notebook-uri ultra-slim.

Samsung Electronics a inceput furnizarea noului SSD marilor producatori de notebook-uri la inceputul acestui trimestru. Gama XP941 este formata din SSD-uri de 512, 256 și 128GB.

„Prin intermediul dispozitivului Samsung XP941, am devenit prima companie care oferă cel mai performant SSD PCIe pentru producătorii de PC-uri la nivel mondial, astfel încât aceștia să poată lansa notebook-uri ultra-slim extrem de performante, începând cu acest an. Samsung intenționează să continue producția celor mai avansate soluții PC și să susţină companiile de IT pe plan mondial în a oferi oferi soluţii extrem de fiabile,” a declarat Young-Hyun Jun, vice-președinte executiv al diviziei Memory Sales & Marketing din cadrul Samsung Electronics.

Noua gama de SSD-uri Samsung XP941 ofera un nivel de performanta peste cel al interfetei SATA 6Gb/s. Samsung XP941 permite citirea secventiala de date la viteze ce depasesc 1.400 MB/s (megabiti pe secunda), fiind cel mai inalt nivel de performanta disponibil cu o interfata PCIe 2.0. Acest lucru permite unitatii sa citeasca 500GB de date sau 100 de filme HD de o marime de 5GB (gigabytes) în doar sase minute, sau 10 de filme HD de 5GB în 36 de secunde. Noile dispozitive de la Samsung sunt de aproximativ sapte ori mai rapide decat un hard disk (care ar avea nevoie de peste 40 de minute pentru aceeasi sarcina), si cu mai mult de 2,5 ori mai rapid decat cel mai rapid SATA SSD.

PCI Express SSD-02

XP941 este disponibil in format M.2 (80mm x 22mm), cu o greutate de aproximativ șase grame – fiind de noua ori mai mic decat un SSD bazat pe SATA de 2,5 inci. De asemenea, volumul dispozitivului XP941 este de aproximativ de sapte ori mai redus decat cel al SSD-urilor de 2,5 inci, eliberand mai mult spatiu pentru bateria notebook-ului si furnizand astfel oportunitatea unei mobilitati sporite, care va dezvolta confortul utilizatorului.

Samsung intentioneaza sa isi extinda volumele de productie pentru dispozitivele de inalta performanta NAND flash de 10-nanometri*, fapt ce va menține avantajul companiei pentru dispozitivele PCIe SSD pentru PC-uri ultra-subtiri si notebook-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!