StiriTelecom

Cosmote anunta extinderea propriei retele 4G pe teritoriul Romaniei

Tableta-Cosmote-My-Tab-9.7 (24)

Operatorul telecom Cosmote Romania a anuntat astazi extinderea propriei retele 4G pe teritoriul Romaniei. Astfel, in capitala semnalul 4G acopera pana la 90% din teritoriu si populatie, in timp ce in alte 19 orase, acoperirea 4G ajunge la aproximativ 40% din locuitorii mediului urban.

Pe langa Bucuresti, tehnologia de generatia (Cat 4) a IV-a mai acopera in prezent Bacau, Botosani, Braila, Predeal, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Bragadiru, Jilava, Otopeni, Baia Mare, Piatra Neamt, Busteni, Ploiesti, Sinaia, Satu Mare si Suceava. Noul spectru permite viteze de descarcare de pana la 150 Mbps si viteze de incarcare de pana la 50 Mbps. Capacitatea retelei pentru 300 Mbps este testata in prezent de Cosmote, fiind un pas firesc in demersul companiei de a castiga cursa pentru viteza pe Internet.

“Cosmote a fost primul operator care a demonstrat viteza de 150 Mbps în aprilie 2013. Vorbind deja de viteze de descărcare de 300 Mbps, asistăm la o nouă dovadă a ritmului uimitor al evoluției tehnologice. Noul spectru ne oferă posibilitatea de a aduce servicii de comunicații bazate pe tehnologii avansate cu scopul de a îndeplini toate exigențele clienților. Până la finalul anului, plănuim să dublăm acoperirea 4G din prezent și, până în 2015, vom intensifica și mai mult investițiile noastre, bazându-ne pe creșterea cererilor consumatorilor și a ratei de penetrare a smartphone-urilor, acoperind cu 4G/4G+ 100% din zonele urbane relevante. Cosmote își unește forțele cu Romtelecom investind mai mult de 170 milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi alocată pentru optimizarea rețelei, ca parte a strategiei de a livra servicii inovative, de încredere și complete”, a declarat Bob Konstantinidis, Director Executiv Operațiuni și Tehnologie, Romtelecom și Cosmote România.

Prin serviciile de date 4G disponibile la capacitate maxima, clientii Cosmote pot experimenta calitate video HD, asculta muzica online, incarca fotografii si fisiere mult mai rapid prin aplicatii sau diferite activitati online care necesita un raspuns rapid si o conexiune stabila, precum jocurile in retea. Parteneriatele strategice, precum cel cu WhatsApp, raman o prioritate ce genereaza rate de adoptie mari si imbogatesc stilul de comunicare al consumatorilor.

Toți clienții noi și existenți, care au un SIM și un echipament compatibile, se pot bucura de vitezele 4G în zonele acoperite dacă aleg un abonament COSMOTE Free L sau COSMOTE Free XL. Clienții existenți, care au deja alt plan tarifar din portofoliul COSMOTE Free cu un preț lunar mai mare de 8,8 euro (TVA inclus), pot opta pentru extraopțiunea Connect Extension+ pentru doar 5 euro/lună (TVA inclus).

Terminalele 4G disponibile în portofoliul de smartphone-uri al COSMOTE România sunt BlackBerry Z10 (999 RON, TVA inclus), HTC One 32GB (849 RON, TVA inclus), HTC One Mini (579 RON, TVA inclus), iPhone 5 16GB (1.599 RON, TVA inclus), iPhone 5C 16GB (1.499 RON, TVA inclus), iPhone 5S 16GB (1.999 RON, TVA inclus), LG G2 (799 RON, TVA inclus), Nokia Lumia 625 (1 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy Note 3 (1.858 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S3 i9305 (919 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 i9505 (1.099 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 mini i9195 (699 RON, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale împreună cu un abonament COSMOTE Free L (31 euro/lună, TVA inclus) cu un contract încheiat pe 24 de luni. De asemenea, clienții de date ai COSMOTE România se pot bucura de această experiență prin utilizarea tabletei Samsung Galaxy Note 10.1 N8020 (1.439 RON, TVA inclus), respectiv a modemurilor Connect E3276 (99 lei, TVA inclus) și Connect MF823 (99 lei, TVA inclus), oricare dintre aceste terminale fiind disponibile împreună cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 (30,01 euro/lună, TVA inclus) cu un contract semnat pe 24 de luni.

Clienții COSMOTE România au la dispoziție, de asemenea, reţeaua de date 3G de înaltă calitate, cu viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 267 de oraşe şi peste 4.870 de localităţi din România, acoperind aproximativ 72% din populaţie și viteze de până la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+ în restul țării. În total, serviciile 3G acoperă aproximativ 80% din populaţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!