HardwareSmartphonesStiriWearable

Samsung anunta Exynos 7 Dual 7270, primul procesor pe 14nm dedicat gadgeturilor wearable

Exynos 7 Dual 7270

Samsung Electronics a anuntat astazi ca incepe productia in masa a noului procesor Exynos 7 Dual 7270 dedicat gadgeturilor de tip wearable (purtabile). Noul model este primul de acest tip fabricat prin procesul tehnologic 14-nanometer (nm) FinFET si de asemenea primul din lume care integreaza conectivitate totala, precum si un modem LTE.

Incepand de anul trecut Samsung s-a concentrat pe extinderea adoptiei de proiectare a chipseturilor prin procesul tehnologic pe 14nm, integrand chipseturile sale pe o varietate de telefoane premium, cat si pe modele de buget. Cu lansarea noului chip Exynos 7 Dual 7270, Samsung le ofera producatorilor de gadgeturi wearable posibilitatea e a integra aceasta noua tehnologie in viitoarele lor produse (bratari, smartwatch-uri, etc). Dotat cu doua nuclee Cortex-A53, noul chipset Exynos 7270 este cu pana la 20% mai eficient din punct de vedere al consumului de energie comparativ cu modelul anterior construit pe 28nm, iar datorita modemului LTE 2CA (categoria 4), le va permite viitoarelor accesorii wearble sa se conecteze la o retea GSM fara a necesita conectarea la un smartphone. De asemenea, acest nou chipset va permite conectarea a doua sau mai multe dispozitive in paralele la internet, multumita integrari Wi-Fi si Bluetooth. In plus, este dotat cu radio FM, NFC si solutia de navigare GNSS (global navigation satellite system).

Samsung nu a anuntat cand vor aparea pe piata primele gadgeturi wearable bazate pe noul chipset Exynos 7270, insa, ne asteptam, ca ele sa apara in primele 2-3 luni din 2017.

Un comentariu

  1. un procesor puternic și eficient deoarece consumă mai puțină energie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!