StiriTech

FIFA introduce sistemul VAR la Cupa Mondiala din Rusia

FIFA introduce sistemul VAR

Intr-o decizie aproape unanima comitetul executiv al FIFA, a votat la finalul saptamanii trecute pentru introducerea sistemului video de arbitraj (VAR) la Cupa Mondiala de Fotbal 2018, campionat ce va avea loc vara aceasta in Rusia.

Sistemul a fost deja introdus si inca este testat in cateva campionate mari din Europa (Italia – Seria A – este unul dintre ele), insa nu toate federatiile si ligile de fotbal de pe continent sunt de acord cu un astfel de sistem (pariorii stiu de ce), desi Video Assistant Referee e foarte benefic in momentele cheie ale jocului, mai ales cand echipa adversa contesta o decizie pe care arbitrul o ia gresit sau pur si simplu nu vede ce s-a intamplat.

Pe langa aceasta masura, FIFA, a mai votat regula care sa le permita echipelor nationale sa introduca un al patrulea jucator pe teren, atunci cand meciul merge in extra time,adica, o schimbare in plus (4).

7 Comments

  1. Păi și în alte sporturi este posibil așa că și la fotbal e bine că se va apela la proba video. Tehnologia in slujba omului și tuturor domeniilor sportive!

  2. Ma bucur, era si timpul! Astfel nu vor mai fi neclarități și minute pierdute inutil în timpul jocului

  3. O porcarie, moartea bucuriei marcarii golurilor, rosii sau 11 m acordate dupa minute de suspans si emotii, pierderea concentrarii in joc a jucatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!