Stiri

BionicANT, sau furnicile robot care ar putea deveni muncitorii viitorului

Furnicile Bionice

Viitorul muncii manuale este aici, furnicile robot BionicANT facand toata treaba.

Tehnologia avanseaza intr-un mod ametitor de repede. Asa cum in urma cu cativa ani oamenii din fabrici au fost inlocuiti de roboti gigantici, peste cativa ani acestia vor fi inlocuiti de furnicile robot, care reprezinta un nou stadiu in dezvoltarea tehnologiei.

Inginerii companiei Festo au dezvoltat furnicile robot cu ajutorul imprimantelor 3D si le-au numit BionicANT. Furnicile au o marime aproximativ egala cu mana unui adult si se comporta precum insectele adevarate.

Furnicile robotice

BionicANT sunt capabile sa ia decizii individuale, dar care ajuta la atingerea unui scop comun. Acestea comunica intre ele wireless si au implantat in cap o camera stereo care le ajuta sa determine locatia si sa identifice obiectul pe care trebuie sa il apuce.

Furnicile BionicANT au un design unic fiind alcatuite dintr-un corp printat 3D si circuitele electrice care trec prin acesta. Foarfecele si cele 6 picioare sunt create in asa fel incat, sa foloseasca foarte putina energie si sa se articuleze rapid.

Proiectul BionicAnt a fost prezentat in cadrul expozitiei Hannover Messe, care a avut loc in Germania in perioada 13-17 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!