StiriTech

Gimball, drona care ar putea salva vieti in viitorul apropiat

gimball

In ultimii ani dronele au trecut de la stadiu de proiect science-fiction la realitate, iar acest tip de gadget are tot mai mare cautare in prezent in randul celor pasionati de tehnologie, dar si mai multe intrebuintari.

De exemplu, drona celor de la Flyability supranumita Gimball, a castigat de curand premiul de 1 milion de dolari in cadrul competitiei ‘Drones for Good,’ din Emiratele Arabe Unite, multumita multiplelor sale intrebuintari. Datorita formei sale de poligon tridimensional, drona Gimball poate patrunde in spatii in guste, acolo omul sau alti roboti nu pot ajunge, poate detecta supravietuitori in urma unor dezastre gen incendii, cutremure, explozii, etc, cu ajutorul unei camere video si a diferitilor senzori montati pe ea, poate zbura sau se poate rostogoli pe aproape orice suprafata, fara a ramane blocata si poate reda video live sau inregistra (de aici si denumirea Gimball) la calitate foarte buna, chiar si in conditii extreme.

Gimball este in mare parte realizata din fibra de carbon, ceea ce o face sa fie foarte usoara. Drona este compusa din doua elici, un gimbal stabilizat electronic si motorul propriu-zis.

Inventatorii sai spera ca proiectul lor sa isi gaseasca utilitatea in misiunile de salvare de vieti omenesti.

O demonstratie video a fost realizata in acest sens, pentru a ne arata fiabilitatea acestei drone Gimball, clip ce il puteti urmari ceva mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!