AndroidAPLICATIIStiri

Google adauga suport in limba Romana aplicatiei Voice Search pentru Android

Aplicatia Voice Seach pentru Android este deja disponibila in nu mai putin de 29 de limbi, iar la sfarsitul acestei saptamani Google a adaugat suport pentru inca 13 limbi, ajungand la un total de 42 de limbi si accente disponibile in nu mai putin de 46 de tari. Printre tarile incluse in noul update se afla si Romania, suport ce multi utilizatori de Android il asteapta de aproximativ 2 ani de zile.

Iata si lista celor 13 limbi noi adaugate odata cu acest update: basca, bulgara, catalana, portugheza, finlandeza, galisiana, maghiara, islandeza, norvegiana, romana, sarbeasca, slovaca si suedeza.

Efortul depus de Google Inc. pentru acest update, a constat in colectare de sute de mii de cuvinte, pronuntate in fiecare limba mai sus mentionata. Conform stiri postate pe blogul oficial Google Android, se pare ca limba romana nu le-a dat prea mare bataie de cap, in schimb suedeza sau norvegiana spre exemplu a fost mult mai dificil de adaugat.

„although we’ve been working on speech recognition for several years, adding these new languages led our engineers and scientists to tackle some unique challenges. While languages like Romanian follow predictable pronunciation rules”

Orice model de telefon, tableta cu Android 2.2 sau o versiune mai noua, sunt eligibile pentru acest update ce aduce suport Voice Search in limba romana. Aplicatia poate fi descarcata din Google Play store.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!