SmartphonesStiri

Google patenteaza o noua metoda de utilizare a smartphone-ului, cu ajutorul senzorilor de presiune

brevet-invetie-telefon-presiune

Lumea mobila asa cum o stiam pana acum, e pe punctul de a se schimba total in urmatorii 3-5 ani, bineinteles, daca producatorii de astfel de terminale vor reusi sa lanseze acele dispozitive cu ecran flexibil sau chiar cu totul flexibile, asa cum toata lumea spera de vreo 2-3 ani incoace. Samsung Electronics a facut recent un prim pas in acest sens, prin lasanrea smartphone-ului Samsung Galaxy Round, desi, telefonul e departe de ceea ce ne-am dori cu totii. In timp ce LG Electronics e pe cale sa anunte si ei primul lor device curbat (poate flexibil) LG G Flex.

Conform unui brevet de inventie de curand inregistrat de compania Google, viitoarele smartphone-uri (gadgeturi) cu Android ar putea fi stranse in palma, presate, sau inclinate intr-un anumit mod, pentru a putea executa diferite comenzi si a indeplini anumite sarcini.

In acest brevet de inventie, ne sunt demonstrate / exemplificate o serie de aplicatii cum ar fi accesarea app de email, browserul web, o fotografie, o harta sau chiar interfata pentru apeluri telefonice, toate putand fi utilizate pe baza unor senzori de presiune. Practic vorbim despre dispozitive Android sensibile la presiune.

Probabil ca spre sfarsitul lui 2014, inceputul lui 2015, vom fi martorii primelor dispozitive cu adevarat flexibile si chiar a unor smartwatch-uri (ceasuri inteligente) cu adevarat functionale. 

Asteptam cu nerabdare CES 2014 (din luna ianuarie) si Mobile World Congress 2014 (de la sfarsitul lunii februarie), sa vedem ce noutati au pregatit producatorii din aceasta industrie pentru anul urmator.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!