APLICATIISOFTWAREStiri

Google lanseaza aplicatiile desktop pentru Chrome OS

Cu ocazia aniversarii a cinci ani de zile de la lansarea proiectului Chrome (browser), proiect din care a luat nastere sistemul de operare Chrome OS, Google a anuntat astazi lansarea aplicatiilor desktop pentru Chrome OS.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, daca pana in prezent utilizatorii de Chromebook sau cei de Windows, care folosesc Chrome App Launcher nu aveau decat posibilitatea de a instala aplicatii in browser (de tip extensii), incepand de astazi pot instala aplicatii native penru desktop (nu va ganditi la icoane pe desktop).

Google a deschis o noua sectiune „Pentru Desktop” (vezi captura sus) in categoria „Colectii,” pe Chrome Webstore. Momentan numarul aplicatiilor desktop este destul de limitat, dar ne asteptam ca in urmatoarele 6 luni de zile, numarul lor sa creasca intr-un ritm alert. Pocket si Pixlr Touch Up sunt doua din primele aplicatii desktop lansate de Google in noua sectiune. Utilizatorii de Mac si Linux vor trebui sa mai astepte aproximativ o luna de zile, pana ce vor avea acces la acest tip de aplicatii.

In viitorul apropiat cu ajutorul acestui tip de aplicatii, Chrome OS va deveni o platforma mult mai atractiva utilizatorilor, deoarece vor beneficia de o mai mare functionalitate si, odata cu ele, ar putea creste procentul vanzarilor de Chromebook, care este oricum destul de mare, mai ales in SUA. Motiv pentru care se zvoneste ca, Asus va lansa primul sau Chromebook pana la finele lui 2013.

Screenshot 2013-09-05 at 22.32.44

Pentru a arunca o privire peste toata lista de aplicatii si jocuri disponibile in acest moment accesati link-ul acesta, iar pentru mai multe informatii la ce sa ne asteptam de la noile aplicatii faceti click pe sursa mai jos.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!