StiriTech

HaptoMime, o tehnologie care ar putea lua locul ecranelor tactile

haptomime

HaptoMime, tehnologia care ar putea lua locul ecranelor tactile de astazi

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Tokyo a reusit sa dezvolte o noua tehnologie legata de afisajul dispozitivelor, tehnologie ce ar putea lua locul ecranelor tactile de astazi.

Astfel, tehnologia este reprezentata de panouri reflexive care genereaza imagini de tip holograma. Alaturi de acestea se afla si un senzor infrarosu care emite ultrasunete atunci cand atingem respectiva holograma, dand impresia ca atingem un ecran normal, desi nu este deloc asa. Intensitatea undelor emise poate fi ajustata, incat putem avea senzatia de corp moale sau solid ca geamul, de exemplu.

Tehnologia se numeste HaptoMime, iar echipa de cercetatori se concentreaza in dezvoltarea acesteia pentru sistemul medical. Dispozitivul dotat cu o astfel de tehnologie nu poarte purta bacterii, deoarece utilizatorul nu atinge nimic. Deci, in sistemul medical, aparatele medicale dotate cu o astfel de tehnologie tactila sunt foarte eficiente, deoarece nu pot purta bacterii, lucru ce rezulta intr-un mediu mai steril.

Oamenii de stiinta au realizat si un videoclip scurt despre tehnologia HaptoMime, unde acestia arata cum functioneaza tehnologia, cum se proiecteaza holograma si asa mai departe. Insa, va mai dura mult timp pana ce utilizatorul de rand va beneficia de o noua tehnologie tactila, insa acest progres reprezinta un pas mare in tehnologie.

 

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!