SmartphonesStiriTech

HTC One ar putea fi interzis de la comercializare in Europa, datorita unor drepturi exclusive ale companiei Nokia

telefon HTC One

S-ar parea ca ghinioanele se tin lant de producatorul taiwanez HTC. Desi, se confrunta cu probleme financiare serioase, compania parea sa isi revina din acest punct de vedere datorita succesului enorm de care se bucura ultimul model de varf al producatorului – HTC One.

Problem e ca telefonul a fost deja intarziat de la comercializare aproximativ 30 de zile din cauza unor probleme de livrare care au legatura atat cu constructia carcasei metalice, dar si cu numarul mic de camere Ultrapixel disponibile, in comparatie cu numarul enorm de precomenzi la nivel global.

stmicroelectronics-microfon

Si, colac peste pupaza cum e o vorba de-a lui Ion Creanga, atunci cand e sa se aleaga praful, Nokia tocmai a primit o hotarare judecatoreasca favorabila din partea unui tribunal olandez, care spune ca HTC One nu poate folosi microfoanele produse de STMicroelectronics pe telefonul sau, deoarece Nokia detine drepturi exclusive pentru aceasta tehnologie, motiv pentru care smartphone-ul ar putea sa fie scos definitiv de la comercializare, cel putin in Olanda, pana cand HTC va ajunge la un consens cu Nokia sau va inlocui microfoanele actuale cu alta tehnologie.

Vom incerca sa aflam mai multe detalii de la HTC Romania in urmatoarele zile, despre acest raport.

Update: Dupa mai multe investigatii, am aflat ca tribunalul din Amsterdam, defapt a respins cererea celor de la Nokia de retragere a telefonului HTC One si a tuturor produselor care folosesc acest tip de microfonul in Olanda,  deoarece brevetul respectiv a fost acordat si este valid numai pe teritoriul Statelor Unite, ceea ce inseamna ca HTC va putea comercializa acest telefon fara nici un fel de problema pe teritoriul tarii lalelelor.

sursa Reuters

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!