EvenimenteStiriTech

Innovation Labs 2017 – Inscrie-te si participa in perioada 4 martie – 24 mai

img_20160313_122141

Innovation Labs 2017, cel mai mare program de pre-accelerare pentru startupuri tehnice la început de drum din România,  invită tinerii pasionați de tehnologie să își aducă ideile la viață în programul de mentorat organizat la București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise tinerilor care își doresc să trăiască experiența unui startup pe care să îl dezvolte alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul din Timișoara este organizat de Tech Lounge și ROSENC cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Enel, precum și The Romanian-American Foundation, partener strategic.

Innovation Labs 2017 urmărește 6 direcții de dezvoltare pentru Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și care evoluează treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

„Innovation Labs 2017 este o experiență fascinantă și transformatoare pentru cei dornici de un exercițiu de antreprenoriat, dar și o sursă de suport pentru startupurile din tehnologie. Sprijinul vine din mai multe direcții și consolidează traiectoria unei echipe tinere: coaching și mentorat de la actori consacrați în domeniul tech, promovare la nivel național și internațional, conexiuni de afaceri – și, nu în ultimul rând, parteneri strategici pentru prototipare și punere în producție la costuri cât mai apropiate de zero. Sperăm ca participanții din Timișoara să fie inspirați de eforturile și succesele colegilor lor din edițiile anterioare, inclusiv uRADMonitor, startupul timișorean care și-a difuzat produsul pe întreg globul. Cei curioși, cei hotărâți și cei care au făcut deja primul pas în ecosistemul de startupuri sunt deja așteptați la linia de start,” a declarat Vlad Stanciu, Director Executiv Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – ROSENC.

Programul Innovation Labs 2017 se va desfășura între 4 martie și 24 mai.

Rezultatele programului Innovation Labs

Pre-acceleratorul Innovation Labs se afla anul acesta la a 5-a ediție. În cei 4 ani de activitate, prin experiența de mentorat de 3 luni au trecut 117 echipe și peste 800 de participanți din 4 orașe din România.

Printre echipele de succes ale Innovation Labs se numără:

 • Wyliodrin (2013) – o platformă online care permite programarea și monitorizarea facilă și flexibilă a dispozitivelor embedded, stimulând învățarea IoT prin prototipare rapidă;
 • Fullscreen Digital (2014) – startup specializat pe marketing digital, actualmente una din companiile lider de piață din România; soluția este inclusă în portofoliul B2B al Orange România și în proiectul pilot al Orange din cadrul Smart City Alba Iulia 2018;
 • CODA Footprint (2015) – o soluție de cibersecuritate inovativă pentru corporații bazată crearea unei amprente digitale ce permite identificarea rapidă a riscurilor, eliminarea vulnerabilităților și comunicarea eficientă între manageri și experții tehnici; în prezent are clienți activi la nivel național,  punând accentul pe expansiunea internațională și dezvoltarea de noi funcționalități;
 • Avocatoo (2016) – blog juridic în care juriști, studenți, avocați, consilieri juridici și profesioniști ai dreptului creează și distribuie conținut interactiv; JURIO by Avocatoo este o platformă de căutare care înglobează documente judecătorești;
 • ENTy (2016) – senzor medical pentru  specialiștii din ORL & neurologie, echipă câștigătoare a concursului internațional Microsoft Imagine Cup;
 • uRADMonitor (2016) – sistem distribuit de senzori de mediu cu impact la nivel global, permițând monitorizarea continuă a poluării prin factori toxici multipli; produsul este prezent în peste 45 de țări, fiind implicat și în proiectul pilot Smart City în Alba Iulia.

Structura programului Innovation Labs 2017

Programul este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerelor echipe oportunitatea de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriul și a publicului și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie – mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business, consolidându-și prototipul inițial într-un produs viabil și funcțional.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 24 mai la Demo Day, în fața potențialilor investitori, parteneri și mass media. Este un eveniment vibrant și, în același timp, un nou început pentru echipe, care au șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

 • 13 februarie – 9 martie 2017: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din Timișoara;
 • 11 – 12 martie 2017: Hackathonul din Timișoara, care se va desfășura la

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register. Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii oferite de către partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.

Noutatea ediției din acest an – verticala de energie susținută de către Enel – își propune să identifice și să ducă mai departe acele idei inovatoare care vor modela viitorul industriei energiei. Tot ca noutate, direcția Smart Cities, susținută de către Orange, aduce în prim plan tehnologiile și ideile ce vor revoluționa infrastructura din orașele viitorului. Consolidând o direcție de succes, verticala de Retail, susținută de către Carrefour, invită utilizarea tehnologiilor de vârf pentru a transforma industria de vânzări prin personalizare, flexibilitate și optimizarea experiențelor clienților.

Galerie foto Innovation Labs 2016 Timisoara Hackathon

7 Comments

 1. Întotdeauna tinerii trebuie incurajati sa participe la astfel de programe ce dezvolta tehnologia,cunoasterea si priceperea pentru a îmbunătăți aria de succes pe viitor.

 2. Intotdeauna trebuie incurajate astfel de programe… Innovation Labs si-a dovedit utilitatea prin rezultatele obtinute

 3. Un eveniment foarte așteptat, și cu siguranță se vor înscrie multe persoane!!!

 4. Este un proiect așteptat cu nerăbdare in Romania ținând cont de ceea ce implică:
  „Innovation Labs 2017 urmărește 6 direcții de dezvoltare pentru Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities”
  Felicitari ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!