EvenimenteStiriTech

Innovation Labs Timisoara Hackathon [video + galerie foto]

Innovation Labs Timisoara Hackathon

In weekendul abia incheiat (12 – 13 martie 2016), a avut loc la Timisoara prima editie regionala Innovation Labs, faza ce s-a desfasurat simultan in alte doua orase din tara: la Cluj-Napoca si Sibiu. Pentru cei mai putin familiarizati cu programul Innovation Labs, el este un proiect dezvoltat de TechLounge in parteneriat cu Simplon Romania, Fundatia Comunitara Sibiu si Banat IT, si cu sprijinul Orange, Carrefour si The Romanian American Foundation.

Pe parcursul a doua zile nu mai putin de 14 echipe de programatori si antreprenori s-au intrecut la Innovation Labs Timisoara Hackathon, unde acestia au prezentat proiecte / idei care au acoperit patru mari domenii de activitate: Health & Lifestyle, Retail, Cybersecurity si Agricultura, ultimele doua fiind propuse de Orange Romania.

imag0095Prima zi a debutat cu sesiunea de fast pitching a proiectelor participantilor la Innovation Labs Timisoara Hackathon si cu votul de incredere oferit de catre cei prezenti la eveniment, inclusiv de catre presa. Au urmat apoi 24 de ore de programare intensa pentru finalizarea pe cat posibil a acestor proiecte.

img_20160312_101940

A doua zi a inceput cu sesiunea de demouri, urmata de pitch-ul final al fiecarei echipe ramase in competitie, care au avut fiecare 3 minute la dispozitie ca sa convinga juriul ca proiectul lor este cel pe care acestia trebuie sa il voteze castigator. Apoi, juriul, din care au facut parte si Cristian Patachia (Orange Development & Innovation Manager ) si Albert Balha (Orange Proposition Manager IT&C, Business To Business) s-a retras pentru 30 de minute de deliberari finale, in urma carora au fost alese 3 echipe ce avanseaza la sesiunea finala Demo Day din luna mai.

Screenshot (390)

Echipele castigatoare la Innovation Labs Timisoara Hackathon sunt:

  1. SafeDrive (stocare in cloud cu un grad ridicat de protectie a datelor, de securitate)
  2. uRadMonitor (o retea globala de senzori de mediu interconectati care sa ajute la reducerea poluarii)
  3. Lighty (primul sistem multimedia cu adevarat smart – videoproiector inteligent)

De asemenea, alte 5 echipe au fost alese pentru un program de 3 luni de mentoring in cadrul Timisoara Start-up Hub. Proiectele selectate sunt:

  1. FarmOnline 
  2. Pixsee 
  3. Simple SMS
  4. Marketio
  5. sThor

Toate echipele pot beneficia, la cerere, de serviciile Orange Romania. Echipa uRadMonitor a solicitat kitul „Internet of Things (IoT)„, „Access to Orange Mobile Wi-Fi hotspots’’, „Orange API for interconnecting with SMS Gateway’’ si ‘’Real life testing environment.” Un exemplu concret ar fi utilizarea Wi-Fi-ului public oferit de catre Orange Romania in transportul public din Cluj, unde uRadMonitor poate instala propriul sistem cu senzori in masini, pentru a monitoriza calitatea aerului in diferite zone din oras.

img_20160313_122141

Prima editie Innovation Labs Timisoara Hackathon a fost un succes, deoarece, am avut ocazia sa vedem la lucru o serie de proiecte care chiar daca nu au fost selectate castigatoare, din punctul nostru de vedere, au fost interesante. Aici enumeram proiecte precum Live Garden (posibilitatea de a ne intretine plantele din casa sau din gradina chiar daca suntem plecati in concediu), Cheerious (proiect care ne permite intergistrarea momentelor haioase si impartasirea lor rapida pe Internet cu prietenii. Un fel de 9Gag combinat cu Youtube) sau Smart Clerk (asistentul virtual de la raft, din supermarketuri, proiect a carui prezentare finala haioasa, a fost gustata din plin de publicul prezent la eveniment).

Mai jos gasiti o galerie foto realizata pe parcursul celor doua zile de eveniment, dar si o scurta prezentare a proiectului Innovation Labs din perspectiva domnilor Cristian Pațachia (Orange), respectiv Radu Ticiu (CEO Timisoara Start-up Hub).

Motivul pentru care noi sustinem acest program este acela ca, ne dorim, ca in cele trei luni de program cat dureaza Innovation Labs, sa identificam proiecte de succes si solutii inovatoare care sa fie incluse in portofoliul de servicii Orange pentru clienti si pentru companii,” a declarat Cristian Patachia, Development & Innovation Manager in cadrul Orange Romania.

(Au contribuit: Florin Popovici – text, foto, video, montaj; Darius Didea – foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!