HardwareSmartphonesStiriTableteTech

Intel lanseaza noile procesoare Silvermont pentru segmentul mobile

arhitectura-intel-silvermont

Procesoarele Silvermont fac parte din noua micro-arhitectura Intel Atom de 22nm lansata de Intel. Noua generatie este ultra-performanta (pana la de 3 ori mai performanta) si in acelasi timp are un consum mult mai redus de energie, in comparatie cu actualele chipset-uri din segmentul mobile.

Chiar daca procesoarele Silvermont au fost construit sa deserveasca sfera de device-uri mobile, poate suporta pana la 8 core-uri, devenind perfect pentru un segment larg de piata, de la telefoane inteligente, la tablete si pana la servere de date sau notebook-uri. Procesul de fabricare al acestuia (22nm Tri-Gate SoC) face posibile caracteristicile principale, consum redus de energie si ultra-performanta.

silvermont_tech_4_1160-100036217-orig

Conform comunicatului de presa al companiei Intel, noua micro-arhitectura permite procesoarelor sa opereze pana la aproximativ de trei ori mai rapid si sa foloseasca doar a 5-a parte a cantitatii de energie fata de modelele existente si in acelasi timp sa reduca considerabil consumul de electricitate.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!