Ce a mai lansat Samsung la IFA anul acesta

0

Internet of Things

Compania Samsung este prezenta la IFA Berlin, iar anul acesta a mizat pe conceptul de “Internet of Things”.

Prescurtat “IoT”, conceptul de Internet of Things presupune interconectarea obiectelor fizice prin intermediul unor senzori si aplicatii speciale. Astfel ele schimba informatii intre ele si usureaza viata utilizatorului.

Coreeni de la Samsung ne-au uimit pe toti cand au decis sa lanseze urmatoarea generatie de smartwatch cu o seara inainte de deschiderea oficiala a targului de tehnologie de la Berlin din acest an. In felul acesta s-a nascut intrebarea “Cu ce vor uimi anul acesta?”

Pentru expozitia din acest an, Samsung si-a indreptat atentia spre dezvoltarea tehnologiei Internet of Things. Primul device lansat de acestia a fost SmartThings Hub, un dispozitiv menit sa ne ajute sa controlam toate obiectele conectate din casa. Pretul unui astfel de Hub este de $99.

SleepSense este un senzor care trebuie plasat sub perna pentru a monitoriza somnul utilizatorului, avand scopul de a va imbunatati somnul. Pentru asta, senzorul se conecteaza cu televiorul, aparatul pentru aer conditionat si sistemul de muzica, toate astea prin intermediul unei aplicatii pentru telefoanele mobile. Internet of Things

 

Samsung vrea sa dezvolte Internet of Things si in domeniul auto. Asa ca au prezentat un sistem complet functional instalat pe masinile BMW. Acesta afiseaza notificarile pe bordul masinii, iar prin intermediul aplicatiei SmartThings veti putea vedea informatii despre masina si sa blocati/deblocati usile acesteia.

Ultimul dispozitiv care face parte din categoria IoT este AddWash, prima masina de spalat rufele care permite adaugarea rufelor si dupa pornirea programului de spalare. De asemenea, puteti controla masina prin intermediul unei aplicatii Android sau iOS.

Alaturi de acestea, Samsung a mai prezentat SDK-ul pentru Gear S2, primul player blu-ray Ultra HD si HDMI 2.0.

Articolul precedentNoi informatii cu privire la Google Nexus apar pe internet
Articolul următorEvenimentul Microsoft din cadrul IFA 2015, va fi transmis live

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.