iOSSOFTWAREStiri

iOS 8 – Apple a anuntat la WWDC 2014 noua versiune a propriului OS mobile

ios 8

Apple a anuntat luni, 2 iunie, in cadrul WWDC 2014 (World Wide Developers Conference) noua versiune a propriului sistem de operare mobil – iOS 8, versiune disponibila in acest moment pentru dezvoltatori, urmand ca din toamna sa fie distribuit catre aproape toti utilizatorii de iPhone, iPad si iPod .

Daca iOS 7 a adus o schimbare majoara din punct de vedere grafic, iOS 8 este o actualizare a versiunii anterioare care ajusteaza anumite lucruri si aduce cateva imbunatatiri importante pe partea de notificari si interactiune cu aplicatiile instalate. Spre exemplu, in iOS 8 veti avea posibilitatea de interactiona cu notificartile aplicatiilor oriunde v-ati afla pe ecran, doar prin simpla accesare a bari de notificari. Acest tip de interactiune este denumita Interactive Notifications de catre Apple si seamana foarte mult cu ceea ce ofera sistemul de operare Android de ceva vreme.

Aplicatia de email a fost si ea imbunatatita in iOS 8. Acum permite selectarea anumitor emailuri pe care sa le cititi mai tarziu. Apoi, pe iPad puteti face swipe emailului pe care il scrieti pentru a putea cauta printre celalalte emailuri/mesaje. Spotlight iti permite cautarea din mai multe surse, poti cauta stiri, melodii, mesaje si chiar aplicatii.

Tastatura primeste si ea o actualizare prin functia QuickType, care acum iti ofera raspunsuri la intrebarile pe care le primesti prin mesaje, poate prezice chiar si urmatorul cuvant pe care urmeaza sa il tastezi, la fel cum se intampla pe Android sau Windows Phone. Utilizatorii de iPhone care iubesc sa trimita mesaje au acum mai multe optiuni: vor putea denumi mesajele de grup, vor putea adauga sai exclude persoane din conversatii sau impartasi propria locatie pentru o anumita perioada de timp. In plus, aveti acum posibilitatea de a trimite mesaje audio prin Tap to Talk.

iOS 8 functioneaza in colaborare cu functiile Continuity anuntate impreuna cu OS X Yosemite (10.10), asta inseamna ca veti putea incepe un email pe telefon si termina acel email pe Macbook. iMessage a primit si el o actualizare, ce ii permite utilizatorului sa acceseze mesajele externe prin calculator si, puteti acum raspunde la apelurile telefonice din OS X. Utilizatorii au acum acces la fisierele din iCloud Drive de pe multiple device-uri Apple.

O alta premiera Apple, odata cu lansarea iOS 8, este HealthKit, pachetul software dedicat fitness-ului, datorita multitudinii de functii de monitorizare a activitatii si a sanatatii, care functioneaza chiar si cu aplicatii third-party cum ar fi Nike+.

iOS 8 aduce un mod nou si mai simplu de a impartasi cu prietenii si familia fotografiile preferate, date calendaristice sau reminder, in timp ce parintii au acum posibilitatea de a monitoriza device-urile copiilor prin GPS.

Apple a mai anuntat si HomeKit, o functie cu care utilizatorii de iPhone, iPod sau iPad vor putea controla electrocasnicile si electronicele din casa. Astfel, ai putea controla lumina, sa incui usile si sa inchizi usa garajului, daca ii spui lui Siri ca mergi la culcare (zambet).

iOS 8 este disponibil developerilor inca de saptamana aceasta, urmand ca din toamna sa fie disponibil tuturor utilizatorilor de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 2, iPad Retina, iPad Air, iPad mini, iPad mini cu Retina si iPod a cincea generatie, gratuit.

Mai jos aveti intreaga prezentare iOS 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!