EvenimenteiOSSOFTWAREStiri

Apple anunta iOS 9 la WWDC 2015: Siri mai inteligent, Multitasking, Performanta, etc

iOS 9

Tot in cadrul evenimentului WWDC 2015, Apple a mai anuntat, pe langa OS X 10.11 El Capitan, si iOS 9 pentru iPhone, iPad si iPod. Aceasta noua versiune se axeaza mult pe performanta si imbunatatiri, printre care se numara o actualizare importanta pentru Siri, asistentul virtual care va fi mult mai inteligent avand acces la fotografii, va stii cand va urcati in masina sau va putea conecta linkurile din browserul Safari la Reminder. Spotlight Search ramane tot in partea stanga la o glisare distanta. De asemenea, Siri pune mult mai mult accent pe Privacy (intimitate), astfel ca la datele dumneavoastra nu va avea nimeni acces si nici o alta aplicatie third-party.

Passbook devine acum Wallet, Apple Pay se lanseaza si in Europa din iulie, Maps aduce ca noutate date de tranzit, rute pentru transportul in comun (autobuze,firobuze,metrou, trenuri, etc), apoi avem aplicatia News un fel de Flipboad, adica un agregator de stiri ce poate fi customizat dupa preferintele utilizatorului, dar care beneficiaza si de o grafica deosebita. Notes va permite adaugarea de imagini in notite, posibilitatea de a desena schite sau crea liste to-do (de facut), precum si inserarea adreselor web.

IMG_0099

O alta caracteristica importanta pe care iOS 9 o va aduce din toamna este Split screen pentru tabletele iPad si un multitasking mult mai bun si util ca functionalitate (Slide Over). Tastatura va primi o serie de unelte noi, precum adaugarea butoanelor Copy / Paste / Cut in bara QuickType, dar si posibilitatea de a apasa in acelasi timp cu doua degete pe tastatura virtuala transformand-o intr-un spatiu tactil (gen touchpad virtual), lucru care iti va permite sa selectezi text sau muta cursorul in pozitia dorita.

IMG_0133

O alta functie pe care ne-o doream de ceva vreme este cea Picture-in-Picture, care ne va permite rularea unui videoclip intr-o fereastra mai mica si redimensionabila, pentru a ne putea continua treaba in timp ce urmarim continut video.

IMG_0100

La capitolul performanta iOS 9 multumita optmizarii sale, va oferi o autonomie a bateriei cu pana la o ora in plus, dar vom beneficia si de functia Low-power mode, care va extinde viata bateriei cu alte trei ore.

IMG_0132

iOS 9 in versiunea beta va fi disponibil din luna iulie, iar global pentru toata lumea din toamna. Deoarce iOS 9 necesita doar 1.3GB spatiu pentru instalare fata de minim 4GB cat avea nevoie iOS 8, actualizarea va fi oferita gratuit tuturor modelelor de iPhone, incepand cu modelul iPhone 4S si pana la iPhone 6 si iPhone 6 Plus, modelului iPod Touch generatia a V-a si tabletelor iPad incepand cu modelul iPad 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!