Gadgetul LuniiReviewsStiriTELEFOANE

iPhone 6S Review (Rose Gold) Un upgrade important hardware ce merita facut!

iPhone 6S Review

iPhone 6S Review.

Obisnuit sa lanseze un nou iPhone in fiecare toamna de ani buni de zile, de la disparitia regretatului Steve Jobs, producatorul american Apple pare sa-si fi schimbat aceasta traditie lansand aproape an de an cate doua modele. Practic, incepand cu iPhone 5 si iPhone 5c a luat nastere aceasta noua traditie, fiind urmate de iPhone 6 si 6 Plus anul trecut (2014), iar anul acesta de iPhone 6s si iPhone 6s Plus. Cu toate acestea, nu in fiecare an fanii faimoasei marci al carei logo este reprezentat de un mar au parte de un telefonul cu o estetica noua, ci doar odata la aproximativ doi ani de zile, cand gama iPhone primeste o schimbare la fata din punct de vedere al desgin-ului, si nu doar din punct de vedere al software-ului si al hardware-ului intern. Anul acesta nu a fost cazul, totusi, ca noutate, Apple a adaugat o a patra varianta din punct de vedere al culorii telefonului – Rose Gold.

Haideti sa vedem ce imbunatatiri au primit iPhone 6s, si-apoi sa aflam raspunsul la intrebarea: „Merita sa facem upgrade-ul la ultima generatie sau sa asteptam pana la anul, cand apare iPhone 7?” Va propun, ca in minutele urmatoare, sa aflam impreuna aceste raspunsuri din review-ul modelului iPhone 6s.

Sa-ncepem!

Aspect / Afisaj

img_20150817_162238

La capitolul estetica cred ca marea noutate ar fi adaugarea celei de-a patra variante pe culoarea Rose Gold (roz), model pe care il avem si noi de altfel in teste cu sprijinul operatorului telecom Orange Romania. O alta noutate fata de modelul iPhone 6 din 2014, ar fi faptul ca e ceva mai mare, mai lat, mai subtire si ceva mai greu in mana – 143 gramde fata de 129 grame anul trecut. Modelul testat de noi masoara 138.3 mm x 67.1 mm x 7.1 mm, comparativ cu 138.1 mm x 67 mm x 6.9 mm (dimensiunile iPhone 6). De asemenea, logo-ul de pe spate si toata acea informatie ce sta scrisa imediat sub el, ocupa mai putin spatiu si arata oarecum diferite pe noua generatie. Cam acestea ar fi diferentele dintre modelul acesta si modelul de anul trecut la capitolul aspect.

img_19700317_112741

Ecranul telefonului este acelasi ca si anul trecut, adica un panou IPS LCD LED backlit de 4.7 inci cu rezolutie 1.334 x 750 pixeli, a carui densitate este de 326 ppi. Singura noutate aici, ar fi tehnologia 3D Touch, care permite efectuarea unor comenzi bazate pe presiune, despre care vom detalia in sectiunea software ceva mai tarziu.

Hardware

Hardware-ul noilor modele de iPhone este actualizat si mult mai rapid fata de generatia anterioara. iPhone 6S spre exemplu, este echipat cu chipsetul Apple A9 cu un motion-coprocesor, al carui procesor dual-core este tactat la frecventa de 1.84GHz si este cu pana la 70% mai rapid ca chipsetul A8. Telefonul mai beneficiaza de un accelerator grafic mobil PowerVR GT7600 cu 6 nuclee grafice, fata de doar 4 pe iPhone 6 din 2014, astfel este cu pana la 90% mai performant in jocuri. Apple spune ca ofera o experienta de gaming similara cu cea oferita de o consola portabila pentru jocuri, iar in testele efectuate de noi se simte intr-adevar, telefonul se misca foarte bine.

img_0035img_0036

La capitolul conectivitate iPhone-ul vine cu WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, tehnologie NFC (activ doar pentru serviciul Apple Pay), lightning connector, GPS si GLONASS. Spre deosebire de Touch ID de anul trecut, noua tehnologie de scanare si detectare a amprentelor utilizatorului este mult imbunatatita. Deblocarea telefonului se efectueaza foarte rapid acum.

img_20150817_162320

Despre partea audio nu vom spune prea multe, deoarece nu aduce nimic nou. Apple preferand sa echipeze iPhone 6s cu acelasi tip de difuzor (numai 1) ca si pe modelele anterioare. Cel putin, acum nu te mai simti pacalit de acel grilaj care in trecut sugera ca telefoanele iPhone au doua difuzoare stereo, desi nu au.

Software

img_19700317_112824

Apple a lansat iPhone 6S si 6S Plus impreuna cu cea mai noua versiune a propriului sistem de operare mobil – iOS 9, care aduce o serie de noutati fata de versiunea iOS 8. Principalele noutati sunt Live Photos, functia 3D Touch a carei functionalitate este limitata de numarul mic de aplicatii compatibile, astfel ca experienta nu va fi una multumitoare. Apoi avem functia Lower Power Mode, Find (Find My iPhone, Find My Friends), Notes (o aplicatie actualizata), noul panou de aplicatii Multi-tasking pe orizontala (rasfoim printre aplicatii ca paginile unei carti), asistentul virtual Siri mult imbunatatit, Hartile si functia Cautare sunt si ele imbunatatite.

Camera

img_20150817_162653

Camera a primit o imbunatatire consistenta anul acesta. Senzorul noii camere este de 12MP acum, si poate realiza videoclipuri in format 4K, functie ceruta de clientii Apple de ceva vreme. Fotografiile sunt realizate la rezolutie maxima de 4.032 x 3.024 pixeli. Camera foto dispune de un blit in doua tonuri si posibilitatea de a filma clipuri la rezolutie 2160p la 30 de cadre pe secunda, 1080p la 60 cadre pe secunda, 1080p la 120 de cadre pe secunda sau in format 720p HD la 240 de cadre pe secunda. Camera frontala dedicata FaceTime si selfie-uri dispune de un senzor de 5MP si poate reda video la maxim 1080p la 30 de cadre pe secunda.

Mai jos gasiti o galerie foto si un video sample, toate realizate cu camera principala de 12MP a lui iPhone6S. 

Baterie

Capacitatea baterie Litiu-Polimer de pe iPhone 6S de 1.715 mAh, desi mai mica cu 95 mAh fata de capacitatea bateriei de pe modelul din 2014, ofera pana la o zi de utilizare si inca iti mai ramane ceva baterie in unele scenarii de utilizare, chiar si la un scenariu de utilizare intens, telefonul ofera o zi de utilizare, asta si pentru ca dispune de functia Low Power Mode de pe iOS 9 si de un chipset mai eficient, cand vine vorba de consumul de energie. Incarcarea baterie se efectueaza destul de rapid. Timpul necesar de incarcare este de o ora si ceva. Incarcat full peste noapte, telefonul iti ofera acea zi intreaga de utilizare, scapand astfel de grija si stresul ca poti ramane fara baterie pe parcursul zilei. Din punctul nostru de vedere ar fi fost benefic ca bateria sa aibe o capacitate de macar 2000 mAh, chiar daca se marea grosimea telefonului pana undeva in jurul a 8.5 milimetri.

Concluzie

Apple a adus o sumedenie de noutati telefonului iPhone 6S chiar daca ele nu sunt vizible ochiului pe trei din cele 4 modele disponibile in acest moment pe piata. Asadar, daca va doriti o camera foto mai buna sau varianta Rose Gold (roz) a telefonului prezentata in acest review, atunci va recomandam upgrade-ul de la iPhone 6 de anul trecut. De asemenea, upgrade-ul este recomandat celor care vin de pe un iPhone 5S sau o versiune mai veche de iPhone, asta daca dispuneti de bugetul necesar achizitionarii noului model al carui pret incepe de la 3.400 lei si creste in functie de spatiul de stocare ales (16,64 sau 128GB).

Plusuri: 

  • Camera 12MP
  • chipsetul Apple A9 si acceleratorul grafic cu 6 nuclee
  • 2GB memorie RAM
  • Filmare format 4K
  • Tehnologia 3D Touch (utila in viitor, cand majoritatea aplicatiilor vor fi compatibile cu aceasta functie)
  • Touch ID extrem de bun, raspunde foarte rapid la deblocare
  • optiunea de a achizitiona modelul Rose Gold (roz)

Minusuri:

  • 3D Touch din lipsa de compatibilitate cu majoritatea aplicatiilor
  • pretul poate fi considerat un dezavantaj
  • un singur difuzor in continuare

Cei ce doresc sa achiztioneze un iPhone 6S sau un 6S Plus, trebuie sa stie ca il pot cumpara atat de la operatorii telecom, cat si din retail. Noi va recomandam operatorul Orange, pentru ca au cea  mai buna si mai stabila retea 4G in acest moment si magazinul de retail eMAG, care va livreaza produsul gratuit si permite deschiderea coletului la cerere. 

Un comentariu

  1. un iPhone foarte bun, și care va rămâne foarte bun încă 1-2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!