StiriWearable

Google colaboreaza cu Levi’s in proiectul Jacquard (material textil conductor)

jaquard
foto credit: TechRadar

Jacquard, materialul textil conductor realizat de Google Inc, cu care vrea sa schimbe industria modei.

In cadrul Google I/O 2015, pe langa lansarea sistemului Android M, marele gigant de cautare a anuntat si proiectul Jacquard, in cadrul caruia va colabora cu parteneri precum Levi’s, pentru a crea imbracaminte inteligenta. Un alt proiect care deschide o usa larg catre Internet of Things si gadgeturi de tip wearable (purtabile).

Jacquard este denumirea data de echipa Google ATAP unui material textil conductor inventat de acestia, ce poate fi tesut in orice material (stofa, bumbac). Practic, acest material conductor este similar cu cel utilizat la constructia afisajelor telefoanelor sau al tabletelor. El poate fi tesut impreuna cu orice alt material, pe orice culoare si la orice grosime, astfel, imbracamintea viitorului va integra mini computere, iar suprafata materialului va putea fi utilizat la fel ca un ecran tactil.

In prezent, Google lucreaza deja impreuna cu o serie de producatorii de imbracaminte printre care se numara si faimosul brand de bluejeans – Levi’s, care va produce astfel de panataloni realizati din 85% bumbac si 15% material Jacquard.

Pentru a intelege mai bine aceasta noua tehnologie pe care cei de la Google o dezvolta, urmariti clipul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!