StiriTech

Jaguar transforma modelul clasic E-Type intr-un prototip futurist remarcabil

Jaguar  redeseneaza modelul clasic E-Type transformandul intr-un prototip electronic futurist– Jaguar XKX, absolut remarcabil. Acest prototip aduce foarte mult cu masina pe care Sylvester Stallone o conducea in filmul sci-fi Judge Dredd cu peste 10 ani in urma.

Liniile imaginate de catre designerii de la Jaguar fac ca acest prototip sa semene foarte mult cu o pantera pe roti (logo-ul celor de la Jaguar). Aerodinamic masinii a fost special creata pentru a reduce frecarea si a directiona aerul in partile laterale ale masinii, ferind astfel motorul de turbulente. Astfel prototipul XKX este cu pana la 60% mai eficient pe partea de consum.

Carcasa masinii este in totalitate acoperita cu un strat ce celule piezoelectrice sub forma unor valuri microscopice care atunci cand sunt strabatute de fluxul de aer produce curent electric, curent ce ajuta la reincarca bateria acestui prototip. Sistemul de reincarcare functioneaza pe principiul dinamului de la bicicleta, cu cat pedalam mai repede cu atat mai puternic lumineaza becul, la fel si masina cu cat viteza de deplasare este mai mare, cu atat mai rapid se reincarca si bateria.

Desi in materie de inovatie Jaguar XKX este o adevarata minune pe roti, este putin probabil ca acest prototip sa ajunga in faza de productie datorita costurilor prea mari.

Ce parere aveti despre ideea celor de la Jaguar de a reinventa modelul clasic E-Type? Este XKX un prototip reusit?

sursa behance

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!