StiriTechWearable

Kiturile HTC Vive Pro disponibile in Romania, alaturi de casca VR. Pret si caracteristici!

Kiturile HTC Vive Pro

In cadrul evenimentului ce a avut loc la mijlocul saptamanii trecute in Bucuresti, HTC, a lansat pe piata din Romania casca HTC Vive, controllerele castii de realitate virtuala, statiile de seznori, precum si kiturile Vive Pro.

HTC Vive este considerat cel mai avansat sistem premium de realitate virtuala, deoarce e capabil sa le ofere utilizatorilor o experienta virtuala complexa prin intermediul inovatiilor tehnologice de care dispune.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, HTC a lansat si kiturile Vive Pro: Vive Pro Starter Kit si Vive Pro Full Kit, alaturi de cateva accesorii suplimentare dedicate celor doua kituri.

Sistemul HTC Vive conține o casca VR cu doua ecrane OLED de 9,14 cm (3,6 „), fiecare cu rezolutie 1.080 x 1.200 pixeli (total 2.160 x 1.200 pixeli) si dispune de o rata de refresh de 90 Hz, de un camp vizual de 110 ° si de un microfon incorporat.

Lansare kiturile htc vive pro romania 1

Sistemul vine cu o banda ajustabila si poate fi folosit alaturi de o pereche de ochelari de vedere. Totodata, dispune de protectie pentru fata care creste confortul in timpul purtarii ei si include o camera frontala (care permite utilizarea scenariilor de realitate augmentata sau posibilitatea de a vedea franturi din lumea reala in timpul experientei VR).

Kitul include si doua controlere cu conexiune wireless (fara fir) si feedback cu vibratii, a caror autonomie de functionare la o singura incarcare este de pana la 6 ore. De asemenea include si doua statii pentru senzori. Acestea acopera o panorama de 360 de grade a spatiului utilizat si pot fi amplasate pe orice suprafata sau instalate pe standuri (acestea nu sunt incluse in pachet).

Sistemul de realitate virtuala HTC VIVE e deja disponibil pe piata romaneasca, si are un pret de 2.799 RON.

Lansare kiturile htc vive pro romania 4

Varianta sistemului HTC VIVE Pro, este o solutie completa pentru profesioniștii VR. Acesta include setul cu casca VIVE Pro, doua controlere wireless si doua statii de baza SteamVR imbunatatite, cu o capacitate marita de acoperire a spatiului. VIVE Pro vine cu afisaje dual-OLED, pentru o rezolutie mai mare a imaginii de pana la 2.880 x 1.600 combinat (in total),  aceasta reprezentand o crestere cu 78% fata de sistemul original VIVE. Pe langa aceste aspecte vizuale, VIVE Pro vine la pachet cu o pereche de casti integrate, de inalta performanta, și cu un amplificator incorporat, care creeaza un sentiment sporit de prezenta si sunet. Aceste imbunatatiri ale grafici si sunetului permit utilizatorilor sa experimenteze VR-ul la un nivel superior, facandu-i sa traiasca cea mai inalta experienta virtuala disponibila pe piata la aceasta ora.

HTC Vive Pro Starter Kit costa 5.799 RON si este deja disponibil pe piata din Romania. HTC Vive Pro Full Kit va fi disponibil in magazine la pretul de 6.499 RON.

Tot in cadrul evenimentului am avut posibilitatea de a testa adaptorul Vive Wireless (alimentat de Intel WiGig), care ofera o experienta de gaming Vive si Vive PRO wireless, cu o latenta aproape nula (lag aproape zero).

Instalarea adaptorului wireless Vive incepe prin instalarea unei placi PCI-e intr-un PC, urmata de atasarea unei antene senzor care difuzeaza inspre si dinspre noua casca wireless Vive. Adaptorul are o raza de emisie de 6 metri, un camp de vedere de 150 de grade de la senzor si ruleaza in banda de 60 GHz fara interferente utilizand tehnologia Intel WiGig, care, combinata cu codec-ul DisplayLink XR, ofera o latenta foarte redusa si o autonomie ridicata de functionare a bateriei.

Adaptorul este alimentat de HTC QC 3.0 PowerBank, care poate fi folosit si la incarcarea unui smartphone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!