EvenimenteLaptopuriStiriTech

Laptopurile Macbook Pro 15 primesc interdictie de zbor cu avionul

Laptopurile Macbook pro

Dupa o serie de probleme avute cu telefoanele sale din gama iPhone in ultimele 12 luni, Apple se loveste de o noua problema. De aceasta data problemele sunt generate de laptopurile de 15″ din gama Macbook Pro comercializate in intervalul Septembrie 2015 – Februarie 2017, Macbookuri a caror baterii Li-Ion ar prezenta o defectiune cu potential risc de incendiu, chiar explozie.

Apple a lansat inca din luna iunie 2019 un program de rechemare in service a acestor laptopuri pentru a le fi inlocuita bateria defecta, insa Administratia Federala a Aviatiei (FAA) SUA a decis sa le interzica de luna aceasta calatorilor sa urce in avioane cu un astfel de gadget indiferent ca Macbookul e transportat in bagajul de cala sau in bagajul de mana (la purtator).

Mai mult, FAA le-a sugerat tuturor companiilor si aeroporturilor de pe teritoriul SUA sa nu accepte niciun calator sa urce in avioane cu un asemenea gadget (indiferent de marca) care a fost rechemat in service pentru inlocuirea bateriei defecte.

Aceste modele de Macbook sunt etichetate ca fiind factor de risc si in interiorul Uniunii Europene, insa aici masurile sunt ceva mai relaxate. UE permite calatoria cu un astfel de produs in bagaje, insa nu le permite calatorilor sa le aprinda cat timp acestia se afla in avion.

Cei care au inlocuit deja bateria pe un astfel de model s-ar putea sa intampine dificultati la imbarcarea in avioane, deoarece companiile aviatice ar putea cere dovezi clare ca laptopul nu prezinta risc de zbor.

Celor ce detin un asemenea model cu bateria inlocuita le recomandam sa aiba la ei chitanta de service, care sa documenteze reparatia laptopului, inlocuirea bateriei defecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!